Divan gest prvog čovjeka firme ”AmelSeh”. Deset povratnika u Konjević Polje dobilo vrijedne donacije

Danas su u Konjević Polju uručene vrijedne donacije za 10 povratnički porodica čija djeca pohađaju školu u eduktivnom centru Nova Kasaba. Riječ je o kompletnom materijalu za izradu izolacije na kućama tj.stiropol,mrežica,rofix…i sve ostalo što je potrebno.

Prvi čovjek firme”AmelŠeh” gospodin Enver Melkić odlučio je da pomogne narodu u Podrinju, svake godine se odluči za finansiranje desetak kuća na našim prostorim, mada kako kaže djeluje po cijeloj Bosni i Hercegovini. S Mjesne Zajednice Konjević Polja prošlo je 10.porodica, a dobitike ćete moći viditi u galeriji na dnu članka. Mještani Konjević Polja se zahvaljaju gospodinu Enveru jer kako kaže zima dolazi pa je izloacija kuća vrlo važna stvar.

Prvi čovjek ove firme je izjavio da su ovi roditelji veliki borci u borbi za svoju djecu, čija su već duži period diskrimisana od strane vlasti manje bh.entiteta s obizrom na to da nemaju pravo da uče bosanski jezik u lokalnim školama. Hvala našem hadžiji na ovom velikom gestu koji je učinio i apelujemo na sve da slijede primjer ovog divnog čovjeka.

[Best_Wordpress_Gallery id=”46” gal_title=”Donacija]

Slike su preuzete sa facebook stranice Mjesna Zajednica Konjević Polje.

Autor: Infosvijet.net

Back to top button