Sin Ratka Mladića: Ponosan sam na očevu ulogu u ratu u Bosni

img_20171014_225245838788800

Tijekom ovih 20 godina mediji, pogotovo oni iz zemalja koje su bile na suprotnoj strani sukoba, pomažu provođenju rata protiv nas i još se drže priče o genocidu iz 1992. godine, što je vremenski i prije početka rata u BiH, kaže Darko Mladić

Darko Mladić, sin haaškog optuženika za ratne zločine Ratka Mladića, kojem je danas počelo suđenje, izjavio je za ruski RT kako je ponosan na očevu ulogu u ratu u BiH.

Rekao je da je njegov otac “samo pokušavao zaštititi zemlju tijekom rata u BiH”.

– Mi se borimo za njegovu slobodu svim mogućim sredstvima. Optužbe protiv njega vrlo su teške i smatramo da su pogrešne. Mogu davati komentare o svom ocu jer ga poznajem. U ovom slučaju postoje dva Ratka Mladića, jedan je proizvod medija, što je daleko od Ratka Mladića kojega ja poznajem. Tijekom ovih 20 godina, mediji, pogotovo iz zemalja koje su bile na suprotnoj strani sukoba, pomažu provođenju rata protiv nas i još se drže svoje priče o genocidu iz 1992. godine, što je vremenski i prije početka rata u BiH. Pretpostavljam da su te optužbe nastale još i prije početka rata – smatra Mladićev sin.
Darko Mladić nije želio komentirati suđenje Radovanu Karadžiću.

– Ponosan sam na očevu ulogu u ratu u Bosni, ne zbog toga što mislim da je kriv za bilo što, već zato što je radio svoj posao u tome ratu. Glavni cilj toga rata bio je zaštititi naš narod od ponovnog izlaganja genocidu – kazao je Mladićev sin referirajući se na događaje iz Drugog svjetskog rata te dodao:

– Ne mislim da je moj otac bio pijun u službi politike Srbije. On je vjerojatno bio svojevrstan alat, kojim se vršio pritisak na Srbiju, ali problemi Srbije nisu se riješili njegovim izručenjem. To je zapravo bila potpuno pogrešna dilema – zaključio je Darko Mladić.

24novosti.com

Back to top button