Pjanić i deveterica razbili Bajićev Udinese, hat-trick Khedire

Aktuelni prvaci Italije, fudbaleri Juventusa, prekinuli su lošu seriju u domaćem prvenstvu, ali se dvije utakmice bez pobjede uopće mogu nazvati serijom.

Stara dama iz Torina u 9. kolu slavila je na gostovanju kod Udinesea sa 6:2, a fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanića od prve minute zaigrao je u sastavu torinskog kluba.

Početak utakmice na Dacia Areni pripao je domaćim fudbaleria koji su Stipe Perice poveli s 1:0 u 8. minuti utakmice.

Prednost ekipe iz Udina nije dugo traja jer je Samir u 15. minuti postigao auto-gol nakon ubacivanja Miralema Pjanića iz kornera.

Već u 20. minuti gosti su stigli do totalno preokreta, kada je Khedira na pravi način iskoristio dodavanje Cuadrada i pogodio za 1:2.

Juventus je u 26. minuti utakmice ostao s deset igrača na travnjaku jer je Mario Mandžukić zaradio dva žuta kartona u samo jednoj minuti.

Mogli su domaći do kraja prvog poluvremena do izjednačenja. prvo je prečka zaustavila udarac Jankta, a potom Buffon, pa se s 1:2 otišlo na poluvrijeme.

Samo dvije minute u nastavku trebalo je domaćinima da izjednače. strijelac je bio Danilo.

Da je Juventus i s deset igrača prejaka ekipa za Udinese, Pjanić i saigrači pokazali su u nastavku. Prvo je Rugani u 52. minuti vratio prednost gostima nakon asistencije Dybale.

Samo sedam minuta kasnije Rugani je uposlio Khediru koji je drugim golom danas ovjerio pobjedu Stare dame.

Tu nije bio kraj. Sjajnu partiju večeras njemački veznjak krunisao je golom za 5:2 i tako kompletirao hat-trick. Tačku na “i” u ovom meču stavio je bh. reprezentativac pogotkom za konačih 6:2 u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Na kraju vrijedi kazati da je Riad Bajić dobio priliku u 82. minuti susreta, ali nije mogao pomoći u drugom poluvremenu katastrofalnom Udineseu.

Izvor: Faktor
Back to top button