Drama u centru Sarajeva u sred bijela dana: Prolaznici sve posmatrali, niko nije pomogao

Sarajevo
Sarajevo

Sarajevo je često u fokusu na stranicama crne hronike, a svaki dan u ovom gradu bilježe se različiti oblici krivičnih djela. Neko bi rekao da je to ”normalno” s obzirom na veličinu grada, ali preko nekih situacija je zaista teško preći.

Jedna takva se dogodila prije nekoliko dana u samom centru grada u Vrazovoj ulici. Jedan momak je teško pretučen, a da mu niko od prolaznika nije želio pomoći. Zaista nevjerovatno. Događaj se desio u vrijeme kad je mnogo ljudi na ulicama, u 15.30h.

Policija je naknadno reagovala i napisala u izvještaju da se sve odvijalo u srijedu.

”U službene prostorije II PU pristupio je H.S. iz Sarajeva i prijavio da je dana 25.10.2017.godine oko 15,30 sati u ulici Vrazova, općina Centar Sarajevo, fizički napadnut i povrijeđen od strane NN lica. Tom prilikom isti je zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca”, napisano je u izvještaju policije.

Šta reći osim da ovakve situacije u glavnom gradu naše države zaista deprimiraju. Policija je ovdje nemoćna, ovdje se više radi o ljudskosti i nečijoj spremnosti za pomoć drugome. U šta smo se to pretvorili?

Back to top button