RAŠIDU JE TEŠKO PALO: Sin Sinana Sakića spriječen da se pozdravi sa ocem i popriča još jedanput!

Sinu Sinana Sakića (61) Rašidu teško je palo to što mu se otac bori za život u bolnici u Tuzli. Pjevačev nasljednik, koji služi kaznu u zatvoru u Padinskoj Skeli zbog ubistva, zatražio je dozvolu da obiđe oca da bi se sa njim oprostio.RAŠIDU JE TEŠKO PALO: Sin Sinana Sakića spriječen da se pozdravi sa ocem i popriča još jedanput!

– Rašidu je teško palo kada je saznao da je Sinanovo stanje kritično nakon što su mu dva stenta ugrađena između žuči i jetre. Iako njih dvojica godinama ne pričaju, ova vijest ga je zaboljela. Preko advokata je uputio molbu da mu dozvole da otputuje u Tuzlu uz policijsku pratnju kako bi vidio oca bar na pola sata – priča izvor.

 

On kaže da Rašid krivi sebe za to što je njegov otac narušio zdravlje.

 

– Sve bi dao da može da vrati vrijeme i ispravi svoje greške. Sada bi volio da ga vidi, makar i u bolničkoj postelji, i da mu kaže sve što ga tišti. Volio bi da se pomire i nada se da će mu policija tu molbu uslišiti – završava izvor.

 

Rašid Sakić će sljedeće godine biti pušten na slobodu. Sinanov sin je optužen da je 2002. u Loznici ubio prijatelja Dragoljuba Despotovića i pokušao da likvidira Radomira Lazića. Tereti se i za posjedovanje oružja i narkotika, kao i za nanošenje teških tjelesnih povreda.

 

Otkako je u zatvoru, Sinan ga je posjetio samo jednom, o čemu je govorio prije tri mjeseca.

 

– Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor. Rekao sam mu: “Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo, ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja ti više neću dolaziti.“ I majka ga je samo jednom posjetila. Ni ona ga nije nikad voljela – ispričao je Sinan.

2-info.club

Back to top button