Mladiću operisali spolni organ dug skoro metar: Sada sam slobodan!

Mladić iz Kenije podvrgnuo se operaciji pri kojoj su mu hirurzi smanjili pet kilograma teške testise i 90 centimetara dug penis koji je toliko narastao da godinama nije mogao nositi normalnu odjeću.

Horace Owiti Opiyo (20) se nije prvi put zbog ovog problema našao pod hirurškim nožem. Naime, cistu na svojim genitalijama primijetio je 2006. godine i iako je operiran godinu dana kasnije, genitalije su mu nastavile rasti, a penis je dosegnuo gotovo metar.

Zbog ovog bizarnog stanja Opiyo je godinama proživljavao ekstremnu agoniju, što ga je sprečavalo da vodi normalan život. Više nije mogao nositi svoju odjeću niti hodati normalno, te je naposljetku napustio školu. Djeca su ga zadirkivala, pa je većinu vremena provodio u kući s bratom i bakom Salinom. Njegovi roditelji umrli su kad je imao pet godina.

– Rekao sam baki da sam se zarazio, no da nisam siguran što je to. Moglo bi biti prokletstvo. Znao sam da nije Božje djelo – kazao je.

Pošto je bio u nemogućnosti priuštiti si operaciju, pokušavao se izliječiti biljnim pripravcima, no nije mu uspjelo. Njegov komšija tada mu je odlučio pomoći. Uslikao ga je i stavio njegove fotografije na Facebook.

Njegova priča postala je viralna preko noći, a sve je vidjela i žena guvernera, Olivia Ranguma, koja je pitala ljekara o ovom slučaju i po Opiyoa odmah poslala hitnu.

Ljekari su njegovo stanje dijagnosticirali kao skrotalnu elefantijazu koja može nastati ugrizom komarca koji u krvotok unese zarazne larve gdje se razviju u odrasle parazite te blokiraju limfni sistem i uzrokuju oticanje.

Ljekari su mu u dvije operacije smanjili testise i rekonstruirali mu penis kako bi bio funkcionalan, a on se kaže, osjeća kao ponovno rođen.

– Kad sam ustao bio sam iznenađen da mi je toliko lako hodati. Sva težina je nestala. Sada mogu plivati, mogu trčati, igrati nogomet. Sada sam slobodan! – bio je euforičan nakon što je čuo da je operacija dobro prošla.

– Želim pronaći ženu, no prvo se želim obrazovati – kazao je i napomenuo kako se nada kako će jednog dana imati porodicu pošto su mu ljekari kazali da sve ‘normalno funkcionira’.

narodni.info

Back to top button