Englezi o Džeki: Bio je fantastičan, igrači Chelseaja su izgledali poput dječaka

Gerrard i Lampard o Džeki: Bio je fantastičan, igrači Chelseaja su izgledali poput dječaka
U utakmici 4. kola grupe C Lige prvaka Roma je na Olimpicu pobijedila Chelsea rezultatom 3:0. Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač Vučice Edin Džeko je upisao asistenciju i pružio odličnu partiju, a to su potvrdili velikani engleskog nogometa Steven Gerrard i Frank Lampard.

“Džeko je pružio fantastične performanse, dobro je čuvao loptu, čekao je svoje saigrače. Ako imate osjećaj za napad, za čuvanje lopte, onda je lakše ostatku ekipe. Mislim da je on bio najbolji igrač Rome protiv Chelseaja iako nije postigao gol”, izjavio je Gerrard.

Lampard je ranije bio Edinov saigrač u Manchester Cityju. O našem kapitenu je govorio biranim riječima.

“Kad sam bio u Cityju, Edin je imao problema, nije imao dovoljnu minutažu. Protiv Chelseaja su za njim trčala trojica igrača, ne jedan, bili su poput dječaka. Džeko može uraditi sve, postići gol na različite načine, dovoljno je brz da napravi probleme defanzivcima, veoma je važan za tim”, rekao je Lampard.

Roma se nalazi na prvom mjestu u grupi sa osam bodova, bod manje ima Chelsea, dok trećeplasirani Atletico Madrid ima tri boda, jedan više od Qarabaga.

(Vijesti.ba / Klix.ba)

Back to top button