NAKON BUREKA I ĆEVAPA ZA GUINNESSA| TUZLAĆI PLANIRAJU JOŠ LUĐU STVAR: POGLEDAJTE ŠTA ĆE BITI SLJEDEĆI REKORD…

Nakon Tuzla gastro showa na kojem su napravljeni burek i porcija ćevapa koji kandidiraju za Guinnessov rekord, u Tuzli se na proljeće sprema još jedan masovni događaj.

U gradu soli okupit će se predstavnici 100-ak turističkih agencija iz regiona, gradonačelnici većih gradova iz regije, kao i igrači folklora iz tih gradova.

– Još uvijek nismo tačno utvradili datum, ali sve će se događati u aprilu ili maju. Projekat smo nazvali “We are Europe, we are world”, a trajat će tri dana. Prva dva dana predstavnicima stotinu turističkih agencija prezentirat ćemo turističke potencijale svih gradova u Tuzlanskom kantonu, a trećeg dana planiramo veliku feštu na Trgu slobode u Tuzli – kaže organizator Omer Isović.

Ovaj projekat, najavili su organizatori podržat će Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, Vlada TK, Turistička zajednica TK i Grad Tuzla.

– Plan nam je da okupimo 15.000 članova kulturno umjetničkih društava, na dan kada ćemo okupiti gradonačelnike većih gradova iz BiH i regiona, a nadam se i ambasadore mnogih zemalja – kaže Omer Isović.

Projekat “We are Europe, we are the world” bi trebao ugostiti gradonačelnike gradova i predstavnike obrtničkih komora Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Zenice, Bihaća , Beograda, Zagreba, Ljubljane, Prištine, Novog Sada, Skopja, Podgorice, Splita… Zajedno sa njima planirano je i prisustvo 15.000 učesnika u folkloru koji će na veličanstven način predstaviti gradove i zemlje iz kojih dolaze, te napravit najveće narodno kolo na svijetu ikad zabilježeno, najavili su iz Kreativa marketinga koji organizira pomenuti događaj.

– Očekujemo da ovo bude jedna velika promocija turističkih potencijala TK i cijele BiH. Ukoliko samo 30 od turističkih agencija uvrsti naše destinacije u svoju ponidu mislim da će to biti veliki uspjeh i velika promocija za nas – rekao je ministar trgivine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

ciknovosti.com

Back to top button