Državljanin BiH uhapšen zbog prijevare

Državljanin BiH uhapšen zbog prijevare
Službenici Jedinice granične policije Hum 2.11.2017. godine lišili su slobode S.R. (1986.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bugojno raspisala potragu zbog krivičnog djela „prevara“. Kontroliran je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum i bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 1.11.2017. službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo lišili su slobode I.L. (1971.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Čapljina raspisala potragu zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Minhena. I.L., državljanin Republike Srbije, predat je službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na MGP-u Kamensko pri ulasku u BiH službenici JGP-a Kamensko zadržali su A.S. (1967.) nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Livno raspisala potragu zbog krivičnog djela „lažno prijavljivanje“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske predat je službenicima PU Livno.

(Vijesti.ba)

Back to top button