Umro najstariji učitelj i novinar Ešref Selimović Eško

Najstariji duvanjski učitelj i novinar Ešref Selimović Eško preminuo je u petak u 82. godini života. Pokop preminulog Selimovića najavljen je za danas u 14.30 sati u haremu “Vrkačina” u Tomislavgradu.

600 1509790531c9eaa822afc2d43013685084c2ac0bd5 L

Ešrefu Selimoviću prije tri godine dodijeljeno je Javno priznanje “Medaljon” općine Tomislavgrad zbog njegovog intelektualnog, stvaralačkog i sveukupnog djelovanja na području obrazovanja, športa, kulture i drugih područja društvenog života na području općine Tomislabgrad. Selimović je tijekom svog djelovanja poseban doprinos dao u radu športskih i kulturnih organizacija, kao i klubova koji su egzistirali na području Duvanjskog kraja.

Selimović je radio kao dopisnik i novinar za brojne novine, bio je član Nogometnog saveza BiH i član disciplinske komisije, autor knjige “Stota godina Duvanjskog loptanja”, član uredništva i redovni dopsinik “Duvanjskog lista”, član organizacijskog odbora “Duvanjski dani kulutre”, te KUD-a “Derviš Numić” iz Tomislavgrada.

Izuzetan doprinos dao je radu Matice iseljenika i Crvenom križu u Tomislavgradu te je dobitnik niza društvenih i športskih priznanja, među kojima se posebno ističu “Zlatna značka Nogometni savez BiH'” i priznanje za životno djelo koje je dobio kao dopisnik-novinar “Oslobođenja”.

istocnabosna.com

Back to top button