Veoma važna obavijest za Bosance koji uskoro namjeravaju iz dijaspore doći u BiH

Mapa, ilustracija
Mapa, ilustracija

Donosimo veoma važnu informaciju za sve Bosance i Hercegovce koji u naredna tri mjeseca namjeravaju dolaziti u Bosnu i Hercegovinu. O čemu se radi? Naime, graničnim prelazima Hadžin Potok – Bogovolja i Bosanska Dubica – Hrvatska Dubica produžena je odluka o međunarodnom saobraćaju koja će trajati u naredna tri mjeseca, potvrđeno je iz Granične policije BiH.

Mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima na sjednici 7. 11. 2017. godine je donijelo odluke koje se odnose na stalne granične prijelaze za pogranični promet.

Sukladno odlukama Povjerenstva, privremeno je odobren međunarodni promet preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet: Kozarska Dubica ‒ Hrvatska Dubica i Hadžin Potok ‒ Bogovlja u trajanju od tri mjeseca, odnosno do održavanja naredne sjednice Povjerenstva.

Česte gužve

Povjerenstvo je donijelo i Odluku o privremenom međunarodnom prometu putnika preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Gabela Polje I ‒ Gabela do 20. studenoga 2017.

Sukladno Odluci Povjerenstva, privremeno je promijenjeno radno vrijeme stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet: Vinica ‒ Aržano Pazar, Subašići ‒ Dvorine, Zagrad ‒ Pašin Potok i Tržačka Raštela ‒ Kordunski Ljeskovac. Do naredne sjednice Povjerenstva ovi granični prijelazi će raditi 24 sata.

bhdijaspora.net

 

Ne treba posebno naglašavati koliko je ova informacija važna za državljane naše zemlje koji svojim automobilima dolaze u domovinu i često imaju neugodna iskustva s dugim čekanjima na granicama. Zato se dobro informišite naredni put ukoliko budete dolazili u BiH kopnenim putem. Informacija vam može uštedjeti mnogo vremena.

Back to top button