Bomba iz Njemačke: Salihamidžić na klupu Bayerna dovodi trenera bh. korijena?

Minhenski Bayern bio je u krizi, ali se onda pojavio Jupp Heynckes, koji je preuzeo ekipu od Carla Ancelottija nakon što je Italijan dobio otkaz. Bavarci su proigrali i sada ponovo potvrđuju zašto su najbolji u Njemačkoj.

No, 72-godišnji trener samo je privremeno rješenje, jer je potpisao ugovor do kraja sezone.

Stoga su u njemačkim medijima već počele špekulacije o tome ko će naslijediti Heynckesa, a kako piše Večernji.hr u konkurenciji je i trener Eintrachta Niko Kovač.

Bavarski div želi trenera koji govori njemački, radi na taktici, čvrstom rukom vodi ekipu i igračima može usaditi disciplinu i borbenost. Također, želja je da novi strateg bude bivši igrač s velikom igračkom karijerom i osoba koja se može nositi sa zvijezdama, ali i mladim talentima koji stižu.

Ovaj opis “miriše” na Niku Kovača, napominju njemački mediji. Hrvat koji ima bh. korijene (roditelji su mu porijeklom iz Livna) dobro poznaje Bayern budući da je dres kluba nosio dvije godine i odigrao 34 utakmice.

Iz toga vremena traje njegovo prijateljstvo s Hasanom Salihamidžićem koji je danas sportski direktor Bayerna i koji će se mnogo pitati u izboru novog stratega Bavaraca. Kao konkurencija Kovaču spominju se Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel, Jürgen Klopp i Joachim Löw.

Mjesto trenera Bayerna svima je poželjno jer se radi o jednoj od najboljih ekipa na svijetu, bez obzira što je u posljednje vrijeme u maloj krizi.

(Izvor: Vecernji.hr)

Back to top button