“Nije me stid što sam bio u Armiji BiH, na to sam ponosan”

"Nije me stid što sam bio u Armiji BiH, na to sam ponosan"Izvor: N1

Emir Hadžihafizbegović u Pressingu na N1 je kazao da “kada imaš stav – ne voli te niko”. Pojasnio je i zašto.

“Ne vole te tvoji, ne vole te nacionalisti, srpski, hrvatski, bošnjački, ne vole te u stranci. Ja sam izgubio 10 filmova zbog političkih stavova, na raznim mjestima, kao ‘Alijim bojovnik’. Nije me stid, što sam bio u Armiji BiH čiji je vrhovni komandant bio Alija Izetbegović. Na to sam ponosan. Znam kakava je to struktura bila, šta smo radili i od koga smo se branili i znam da su u toj Armiji herojski ginuli i Srbi i Hrvati.

“Čedo Domuz, Srbin, herojski poginuo u borbi sa Šešeljevcima. Drogirani su dolazili sa pancirima. Hajde se bori sa drogiranim četnikom koji ima pancir. Srbija nije krenula u rat dok nije imala pet tona droge”, ispričao je Hadžihafizbegović.

“Poginuo je Vinko Šamarlić u odbrani grada. Trebao je zastavu nositi na Olimpijskim igrama 1992. Nije htio da ide. Nije htio, ‘immam bitku’. Pogine herojski. Stanković u Travniku.”

“Da ne govorim koliko je Srba i Hrvata poginulo. Pa šta je to, jerez govoriti na godišnjici Armije BiH. Šta me prozivaju, ja sam na to ponosan”, zaključio je kazao Emir Hadžihafizbegović.

Hadžihafizbegovićev govor tokom predstave ‘Audicija’ koja je odigrana u beogradskom Sava centru u nekim srbijanskim medijima nazvan je nacionalističkim i uvredljivim za publiku u Beogradu.

Detaljnije o gostovanju Emira Hadžihafizbegovića u vezanim vijestima.

N1

Back to top button