ZATRAŽITE OVOM DOVOM OD ALLAHA SLOGU I LJUBAV U PORODICI A DA UKLONI OD VAS NESLOGU I MRŽNJU

ZATRAŽITE OVOM DOVOM OD ALLAHA SLOGU I LJUBAV U PORODICI A DA UKLONI OD VAS NESLOGU I MRŽNJU

Hvala Ti Allahu, koji Si učinio vjeru najjačom sponom među muslimanima i koji si u časnoj Objavi Kur’anu naredio slogu i ljubav među ljudima,zabranio neslogu,svađu i mržnju.Neka Si slavljen Allahu, koji Si nam uputio ove riječi preko poslanika Muhammeda a.s.: “Allah dž.š. će reći na Sudnjem danu: Gdje su oni koji su se voljeli međusobno samo radi Allahove veličine. Staviću ih u Svoj hlad,kada nema drugog hlada Osim Moga. Dužan Sam ukazati Svoju ljubav onima koji se vole u Moje ime,koji se pomažu u Moje ime i koji se sastaju u Moje ime.Onima koji se vole u Moje ime daću balkone od svjetla, na kojima će im zavidjeti pejgamberi i šehidi.”

Dragi Allahu, daj da u našim srcima vlada sloga i mir! Allahu, neka bude u mojoj porodici i u porodicama svih muslimana ljubavi i blagostanja! Odstrani od nas neslogu,mržnju i svaku bruku!
Allahu, sačuvaj mi porodicu i sve muslimanske porodice od razdora i svađe i neka je Tvoje blagostanje nad svim muslimanima – Islamske zajednice. Svemogući Allahu, daj da se radi Tebe slažemo i volimo onako kako si ti rekao u Kur’anu: “Muslimani su svi braća…”.Allahu, neka je Tvoj rahmet i spas na Muhammeda a.s. na njegov časni rod i ashabe! AMIN

TAKOĐER PROČITAJTE I OVO:

Dova Poslanika, meleka i klanjača

Uzvišeni kaže:

„Znaj da nema drugo Boga osim Allaha i traži oprost ze grijehe svoje i za vjernike i vjernice…“

Ovo je počast ustrajnim vjernicima tako što je naređeno Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, da traži opros za njih kao njihov zagovornik i onaj čije se dove uslišavaju.

 

Uzvišeni kaže:

„Meleki koji drže prijesto i oni koji su oko njega veličaju i hvale Gospodara svoga i vjeruju u Njega i mole se da budu oprošteni rijesi vjernicima: „Gospodaru naš, Ti sve obuhvataš milošću i znanjem, zato oprosti onima koji su se pokajali i koji slijede Tvoj put i sačuvaj ih patnje u vatri“.

„Gospodaru naš, uvedi ih u edenske vrtove koje si im obećao, i pretke njihove i potomstvo njihovo, one koji su bili dobri, Ti si uistinu silan i mudar. I poštedi ih kazne zbog ružnih djela, jer koga Ti toga dana poštediš kazne zbog ružnih djela, ti si mu se smilovao, a to će, zaista, veliki uspjeh biti.“

Vjernicima pokajnicima, sljedbenicioma Upute i sunneta Poslanika, s.a.v.s., koji ustrajavaju na putu imana, plemeniti meleki čine dove i traže oprost od Allaha za njihove grijehe.

Ko se ne okiti njihovim osobinama, osobinama vjernika, neće biti uvršten u blagoslovljene dove meleka.

Stoa svako ko klanja čini dovu za sve koji ustrajavaju na Istini da im Allah podari spas i mir.

O tome nas je obavijestio Poslanik, s.a.v.s., kod nas je podučio kako da učimo na sjedenju u namazu (etehijjatu).

Poslanik, s.a.v.s., rekao je:

„Ko kaže: ,Neka je spas nama i Allahovim dobrim robovima“, stići će ova dova svako dobro roba na Nebesima i Zemlji.“

Ustrajni u prekticiranju vjere su Allahovi dobri robovi koji vode brigu o Allahovim pravima i pravima Njegovih robova. Oni su najpreči sa ovom velikom dovom moleći Allaha da ih iz Njegove neizmjerne dobrote sačuva svih nedaća.
svjetlo-dunjaluka

islam-live.net

Back to top button