Samoubistvo u Tuzli dječaka porijeklom iz Zvornika

Tuga i nevjerica okovale su tuzlansko naselje Moluhe u kojem je 15-godišnji dječak inicijala S. S. jučer izvršio samoubistvo lovačkom puškom. Prema nezvaničnim informacijama portala Zvornicki.ba radi se o dječaku čiji su roditelji iz naselja Marčići koje se nalazi između zvorničkih mjesnih zajednica Glumina i Snagovo. Majka djecaka je rodom iz naselja Grbavci .
Komšije ovog 15-godišnjaka rodom iz Zvornika, učenika prvog razreda Srednje elektrotehničke škole u Tuzli, poznaju kao finog i uzornog tinejdžera, a s nevjericom su dočekali vijest da je život odlučio okončati na ovakav način.

Tijelo u kući pronašla majka
Neobičan zvuk iz kuće u kojoj je S. S. živio sa svojom majkom i starijim bratom i sestrom začuo se jučer oko 12 sati, a jedan od komšija koji se zadesio u neposrednoj blizini priča nam da je njegovo beživotno tijelo skoro sat i po nakon tragedije pronašla majka koja je još uvijek u stanju šoka.Dosadašnja istraga potvrdila je da je S. S. samoubistvo izvršio lovačkom puškom, takozvanom dvocijevkom, a kako saznajemo, oružje je pripadalo njegovom ocu koji radi u Austriji.

 “Njegov otac je lovac, ali niko od nas ne zna kako je dječak uspio pronaći pušku koja je bila iza regala. Kako su nam rekli, ostavio je oproštajno pismo, ali mi ne znamo šta piše u njemu. On je, vjerujte, bio dijete za poželjeti. Prije biste rekli da je djevojčica koliko je bio fin, nježan, pametan, imao je sve petice u školi, nikada nije prošao, a da nas ne pozdravi”, priča nam komšija uz molbu da ne objavljujemo njegov identitet.Kako saznajemo, dva dana prije nego što je odlučio podići ruku na sebe, S. S. nije išao u školu, a majci se požalio na bolove u stomaku.“Možda se pripremao za to da ostane sam u kući kako bi se ubio. Znam da je samoubistvo izvršio u vrijeme kada je majka bila vani, a brat i sestra na fakultetu. On nikada nije volio oružje, a nikome nije jasno kako je uspio to uraditi takvom puškom koja ima duge cijevi”, nastavlja naš sagovornik koji još uvijek ne može vjerovati kakva tragedija se dogodila u ovom naselju.

Pušku sam sastavio

Jedna od komšinica koju smo zatekli u blizini kuće u kojoj se dogodila ova tragedija, kroz razgovor nam kaže da se oružje i municija nisu nalazili na istom mjestu, a dječak je prije nesretnog čina pušku prvenstveno sastavio.
Komšije navode i da je dječak s porodicom u sprat kuće koji su unajmili u tuzlanskom naselju Moluhe uselio prije šest mjeseci, naglasivši da su svi bili izuzetno mirni i povučeni.Kao što smo već pisali, uviđaj su na mjestu tragedije obavili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i dežurni kantonalni tužilac.

“Nema nikakvih tragova niti dokaza koji upućuju na krivično djelo, ili nešto sumnjivo. Ovaj predmet će biti zatvoren kao tragedija, odnosno samoubistvo”, izjavio je ranije za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.Pretpostavlja se da je motiv zbog kojeg je odlučio dići ruku na sebe S. S. naveo u oproštajnom pismu čiji detalji zasad nisu poznati.Dženaza će S. S. biti klanjana sutra u naselju Moluhe u Tuzli.
 (Klix/ NKP.ba

Back to top button