«Znam da je moja beba mrtva» MAMA VRIŠTALA NAKON POROĐAJA, A ONDA SU JOJ REKLI…

Hrabra mama stavila je svoj vlastiti život na rizik kako bi spasila nerođenu bebu u svom stomaku. Naime, na snimku fetusa u 12. nedjelji trudnoće uočene su zabrinjavajuće crne tvorevine.30-godišnja žena po imenu Mickayla Jordan-Smyth, i njen tri godine mlađi suprug Craig, zabrinuto su gledali u ekran tokom medicinskog pregleda, i bili su suočeni sa zastrašujućom mogućnosti da bi «mjehurići» nepravilnog oblika mogli biti kancerogeni.Naime, tokom skeniranja vidjele su se crne rupice svuda na mjestu gdje bi dijete u majčinom stomaku trebalo biti. «Kao bobice grožđa na grozdu», slikovito je opisano.

Mickayla Jordan-Smyth molarna trudnoća 2Doktori su upozorili da bi mogla biti u pitanju tzv. molarna trudnoća. To je relativno rijedak oblik abnormalne trudnoće tokom koje se maternica puni mjehurićima, odnosno malenim bjelkastim cisticama, koje se na ultrazvuku vide kao grozdaste strukture. To tkivo stručno se naziva hidatiformna mola. Istovremeno ne dolazi do razvoja embrija, odnosno fetusa, zbog hromozomskih poremećaja prilikom oplodnje.Doktori su jasno mladom paru stavili do znanja da takva trudnoža može postati kancerogena, izazivajući rizik po život ne samo nerođene bebe, nego i majke!Prisjetila se i onoga što je prethodilo njenoj odluci. Bila je uzbuđena pred prvi scan u Univerzitetskoj bolnici u Middlesbroughu «James Cook». No, odjednom je atmosfera postala napeta, a žena za sonografom je prozborila da je zabrinuta onim što vidi na ekranu.Ali Jordan-Smythova i suprug Craig odbili su abortus. Ona nije dvojila ni trenutka praktično, ali on se bojao da bi mogao izgubiti i ženu u dijete.Na kraju, Mickayla se porodila «carskim rezom», a nakon što se probudila vikala je u panici «Znam da je moja beba mrtva». No, onda su joj rekli dobru vijest – dijete je preživjelo!
Mickayla Jordan-Smyth molarna trudnoća 2

Raine u dobi od 14 dana, nakon što je pri porođaju kao beba imala samo 1.020 gramaMama, inače po profesiji kućna njegovateljica iz Thornaby-on-Teesa (North Yorkshire, Velika Britanija) izjavila je:Znala sam da preuzimam veliki rizik s nastavkom trudnoće, ali sam zaista osjećala da trebam postupiti ovako – pa nek` bude šta bude.Mala Raine danas ima 21 sedmicu i sretna je i zdrava kod kuće.doznajemo.com

Back to top button