Kompanija Yavuz ulaže 10 mil KM u poslovnu zonu u Brčkom – Posao u proizvodnji PVC stolarije dobija 150 ljudi

Kompanija Yavuz ulaže 10 mil KM u poslovnu zonu u Brčkom - Posao u proizvodnji PVC stolarije dobija 150 ljudi

Kompanija Yavuz sa sjedištem u Srebreniku planira da uskoro izgradi nove pogone i carinsko skladište u okviru svoje poslovne zone u Brčkom, čime će se kapaciteti sa sadašnjih 10.000 proširiti na 22.000 m2 zatvorenog prostora. Jedini proizvođač profila za PVC stolariju u Bosni i Hercegovini planira da uloži 10 mil KM u proizvodnju u naredne tri godine, a gradnja prvog pogona počinje već iduće godine.

 

– U poslovnoj zoni Brčko trenutno imamo izgrađena četiri proizvodna pogona i to za proizvodnju PVC profila, PVC stolarije, izo stakla i drvenih sobnih vrata. U tim pogonima zaposleno je 130 radnika, a narednih godina biće nam potrebno još 150 – kaže za portal eKapija Mustafa Yavuz, direktor i vlasnik firme Yavuz.

 

Prema njegovim riječima, u novim pogonima u okviru poslovne zone proizvodiće se isključivo profili za PVC stolariju i PVC stolarija.

 

Poslovna zona kompanije Yavuz formirana je 2015. godine, isključivo za sopstvene potrebe, a osim zatvorenih pogona, zona ima i 6.000 m2 otvorenog prostora. Ukupna površine zone u Brčkom je 44.000 m2.

 

– Planiramo da cjelokupnu izgradnju zone završimo do kraja 2021. godine, tako da prve radove počinjemo već iduće godine – kaže Yavuz.

 

Direktor kompanije Yavuz ističe da su oni jedina fabrika koja proizvodi profile za PVC stolariju u Bosni i Hercegovini.

 

– Prema informacijama kojima raspolažemo, zasad postoji nekoliko firmi u Srbiji sa manjim kapacitetima za proizvodnju PVC profila.

 

Turska kompanija Yavuz plasira svoje proizvode kroz 17 maloprodajnih objekata širom BiH, dok izvoz rade za tržišta Srbije, Hrvatske, Rumunije, Makedonije, Crne Gore i Njemačke. Sljedeće godine posao će biti proširen na nova svjetska tržišta.

 

– Imamo već sklopljene ugovore sa firmama u Tajlandu, Nigeru, Turskoj i Alžiru, što znači da ćemo izvoziti na gotovo sve kontinente svijeta. PVC profile i PVC stolariju proizvodimo pod brendovima bauwin i kirchberger.

 

Osim toga, kompanija Yavuz proizvodi i prodaje aluminijsku stolariju, ALU i PVC roletne, komarnike, sekciona garažna vrata, ravne i dekorativne panele za vrata, drvena sobna vrata i drvene karnišle. U ponudi imaju i limena garažna vrata, blindirana vrata, ALU žaluzine, PVC i ALU klupice, zebra zavjese, trakaste zavjese, pu pjene, silikone, ljepila itd.

Kompanija u Srebreniku ima i kćerku firmu Tempoplast, te manju proizvodnju u Živinicama. U Bosni i Hercegovini zapošljavaju ukupno 330 radnika.

V. Dž./eKapija/RTV TK/

Back to top button