NEZADOVOLJNA RADNICA HITNE POMOĆI SARAJEVO tajno snimila šta se tamo dešava! (FOTO)

U srijedu 29.11. ove godine stranica objavila je prve fotografije, koje je očito snimila jedna nezadovoljna radnica Hitne pomoći iz Sarajeva, pod naslovom – Pogledajte u čemu se prevoze pacijenti i ekipa Hitne pomoći koja vrijedno radi svoj posao!
– Želim samo da vam pokažem u kakvim uslovima radi Hitna pomoć KS i u kakvim automobilima se voze pacijenti i uposleni… Šaljem vam slike, a ukoliko ste zainteresovani mogu vam napisati i priču o mobbingu širokih razmjera od strane direktorice… Ovdje se vidi auto koje ide autoputem i gdje kazaljka pokazivača brzine ne radi, a sve sa upaljenim, pa skoro svim lampicama što postoje u autu… Šaljem vam i unutrašnjost auta i na šta to sve liči… da ne pričam o infekciji i bakterijama koje vladaju u autima… – navela je ova zdravstvena radnica.

Prvu seriju fotografija možete pogledati ispod, a zatim se klupko i priča još više počela širiti.

"Hitna

"Hitna

"Hitna

"Hitna

"Hitna

"Hitna

"Hitna Ubrzo nakon ove prve objave uslijedili su i novi nastavci.
Iz onoga što piše nezadovoljna radnica doznajemo da postoje problemi oko organizacije rada, oko iznosa i načina obračuna plata, zbog čega je navodno pisana prijava Inspekciji rada, zatim da je bilo rješenja o teškim povredama radne dužnosti, problema vezanih za poštivanje vjerskih prava zaposlenih itd.Međutim, posebno bi za širu javnost mogli zanimljivi biti oni navodi koja je nezadovoljna zaposlenica, pišući pod zadržavanjem diskrecije, navela o navodnim propustima koji mogu imati direktnog uticaja na zdravlje pacijenata.

– Dezinfekciona sredstva koja koristimo je deterdžent pomiješan s vodom koji ne može uništiti bakterije i samim tim smo i mi i pacijenti izloženi infekciji. Ta dezinfekciona sredstva zalede na niskim temperaturama, što je nemoguće i što i laik koji nema pojma o medicini zna da dezinfekciono sredstvo ne ledi. Izduvni gasovi se vraćaju u medicinski dio auta tako da trujemo i sebe i pacijente… – jedan je od postova objavljen na spomenutoj stranici, uz tvrdnje da se vozni park ne održava adekvatno.

Napominjeno da se iz službe Hitne pomoći KS nisu dosad oglasili nakon što su javno objavljene ove tvrdnje!

"Hitna

"Hitna

"Hitna

"Hitna JEDU U PEKARI.Ove dvije zadnje slike koje sam vam poslala je stavila na ulaz u ambulantu da ih vide svi pacijenti, a radi se o tome da je ekipe neko slikao kako su svratili u pekaru da kupe jelo… Valjda ne trebamo ni jesti… Zamislite samo da u toku 24 h prođe kroz ambulantu oko 200-400 pacijenata i da ovo svi vide.

Hitna Sarajevo 12/17 0 doznajemo.com

Back to top button