Šokantno priznanje: Namjerno sam sudio tako da izgube titulu…

U maju 2016. godine Tottenhamu je trebala pobjeda protiv Chelseaja kako bi im ostale matematičke šanse da osvoje Premier ligu. Utakmica je završila remijem (2:2) čime je Leicester postao prvak.

 

Mark Clattenburg sada radi u Saudijskoj Arabiji

Mark Clattenburg sada radi u Saudijskoj Arabiji

Susret protiv Plavaca sudio je Mark Clattenburg, koji je igračima Tottenhama podijelio devet žutih kartona, a za NBC je otkrio da je u utakmicu ušao s jasnim planom:

– Dozvolio sam im da unište sami sebe kako bi poslije svi komentirali da je Tottenham izgubio naslov prvaka. A što bi se dogodilo da sam im isključio tri igrača? Onda bi bilo: Clattenburg koštao Tottenham titule! – prenosi Goal:

– Zato sam u utakmicu ušao s razrađenim planom – dozvolit ću im da izgube šanse za prvo mjesto. Neke sudije bi sudili po pravilima, ali ja sam pomogao da se utakmica odvije na ovaj način. Mogao sam Tottenhamu isključiti trojicu igrača da sam htio, ali onda bi imali savršenu ispriku!

Clattenburg je u februaru 2017. godine napustio Premier ligu i postao šef sudijske organizacije Saudijske Arabije, te je objasnio kolika je razlika u suđenju evropskih utakmica naspram ligaških na Otoku:

– Engleski stil suđenja je specifičan. U Evropi sam morao primijeniti drugačiji kriterij jer najbolji evropski igrači ne trpe grubu igru kakva je normalna u Engleskoj. Premier liga je predstava – ljudi vole duel igru i ne žele da se grubosti kažnjavaju.

Izvor: Faktor
Back to top button