Hodžić: Sutra pregovaramo s Terimom u Istanbulu

Foto: Anadolija /

Vijesti.ba Delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u sastavu Zvjezdan Misimović, Sead Kajtaz, pojačana gostom Tarikom Hodžićem sutra naveče u Istanbulu održat će sastanak s Fatihom Terimom, slavnim turskim trenerom.
Članovi Komisije za imenovanje selektora fudbalske “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine Kajtaz i Misimović, uz pomoć Hodžića, velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača Terima u Galatasarayu, pokušat će uvjeriti turskog stručnjaka da preuzme kormilo bh. nacionalnog tima.

“Pričali smo i idemo na sastanak. Razgovarao sam s njim na molbu N/FS BiH i rekao je da dođemo na pregovore. To je sve što u ovom trenutku mogu reći”, istakao je za Anadolu Agency (AA) Hodžić, a na pitanje kolike su šanse da Terim postane selektor BiH, odgovorio je:

“Postoji mogućnost, ali u ovom momentu nije moguće reći kolike su šanse. Idemo razgovarati i vidjeti kakva je situacija. Da se razumijemo, finansijski naš Savez ne može platiti trenera svjetskog kalibra kakav je Fatih, ali imamo kvalitetnu reprezentaciju koja može biti motiv da prihvati posao i odvede BiH na EURO 2020. Dakle, sve će se znati nakon sutrašnjeg sastanka”.

Hodžić smatra da je Terim trener koji bi napravio odlične rezultate s reprezentacijom BiH.

“Posjeduje znanje, karizmu i izuzetan autoritet što je od vitalnog značaja za reprezentaciju BiH. Uvjeren sam da bi posložio stvari i da bi njegov angažman bio pun pogodak za bh. fudbal”, rekao je Hodžić.

Na prijedlog Komisije, članovi Izvršnog odbora N/FS BiH na sjednici koja će biti zakazana, najvjerovatnije, 21. decembra birat će selektora fudbalske reprezentacije BiH. Do sada kao glavni kandidati za nasljednika Mehmeda Baždarevića, nakon odustajanja Mehe Kodre, spominjani su Robert Prosinečki i Amar Osim.

(Vijesti.ba / AA)

Back to top button