Ima samo tri godine, a mnogo je propatila: Malenoj Hatidži hitno je potrebna pomoć

Ima samo tri godine, a mnogo je propatila: Malenoj Hatidži hitno je potrebna pomoć

Ovoj hrabroj djevojčici sa 18 mjeseci ustanovljen je bronhitis, a potom atopijski dermatitis koji se vremenom pogoršavao. Ležala je po bolnicama u Sarajevu i Zenici i zapadala u razna stanja, među kojima je eritrodermija, limfodenopathija i hipoproteinemija. Pored toga, dokazane su i alergije, a sve to je iz dana u dan, sve više i više, otežavalo život ovoj djevojčici, kažu u udruženju Pomozi.ba.

Terapije u BiH nisu urodile plodom i plan je bio da se malena naredne sedmice prebaci u Istanbul. Međutim, stanje joj se počelo pogoršavati pa u udruženju Pomozi.ba nisu željeli rizikovati te su je krajem prošle sedmice prebacili u bolnicu Medical Park u Istanbulu.

Prvobitni troškovi pregleda i terapija su 5.000 eura, a koliko će koštati i šta će sve podrazumijevati liječenje još nije poznato. Detaljnije informacije očekuju se u narednim danima.

Hatidžini roditelji otputovali su s njom u Istanbul. Mama Lejla kazala nam je da su u toku pretrage, rađena je analiza krvi, a djevojčica je dobila terapiju, imunosupresive.

– Utvrđen je manjak proteina, vitanima D, željeza… Doktorica koja je vodi kaže da imamo povjerenja u nju i da se nada da će Hatidza biti bolje. Barem da se ne vraća u ono stanje u kojem je bila. Nama se čini da koža već bolje izgleda, a sada samo da njen organizam sve ovo prihvati – kaže nam Lejla.

Hatidži možete pomoći pozivom na broj 17002, koji je jedinstven za operatere BH Telecom, Eronet i M:tel. Pozivom donirate 2 KM.

Također, svi koji žele mogu pomoći uplatom na račune:

Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Pomoć za Hatidžu
PayPal: paypal1@pomozi.ba

(Direktni link: https://www.paypal.me/Pomozi)
Kontakt broj porodice (Viber u funkciji): 060 318 0487

faktor.ba

Back to top button