Nezapamćeno nevrijeme pogodilo Vlasenicu (FOTO)

FOTO: Srna

Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je noćas Vlasenicu, orkanski vjetar je u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove.

U naletu vjetra oštećena je i elektromreža, pa tokom noći potrošači na širem području Vlasenice nisu imali struju, ali je tokom jutra i danas većina kvarova sanirana i elektrosnabdijevanje je normalizovano.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Željko Damljanović rekao je Srni da je pričinjena velika šteta na više desetina zgrada i kuća i na lokalnoj infrastrukturi.

“Ekipe za procjenu štete još su na terenu i tek po završetku njihovog posla imaćemo cjelovitu sliku o razmjerama ove elementarne nepogode. Javljaju nam se i građani koji prijavljuju štetu na svojim objektima”, naveo je Damljanović.


Intervenisala je i teritorijalna vatrogasna jedinica, koja je ugasila zapaljeni dimnjak na jednoj privatnoj kući, ali nije pričinjena veća materijalna šteta.

Jako nevrijeme pogodilo je sinoć opštinu Vlasenica, a orkanski vjetar prevrtao je vozila, čupao stabla i saobraćajne znakove, te pričinio štetu na stambenim objektima.

“Od jutros su već četiri osobe prijavile štetu na stambenim objektima. Obišli smo teren i utvrdili da je mnogo veći broj oštećenih objekata”, rekao je Damljanović Srni.

On je dodao da će biti formirana posebna komisija koja će obići teren i na licu mjesta zavilježiti razmjere štete, o tome sačiniti izvještaj, te razmotriti mogućnost da se pomogne građanima koji su najviše ugroženi.

“Vjetar i dalje duva i prijeti opasnost od rušenja drveća. Dok vjetar ne prestane ne možemo sjeći grane koje ugrožavaju bezbjednost saobraćaja i pješaka”, rekao je Damljanović.

U naletu vjetra oštećena je i elektro-mreža, pa tokom noći potrošači na širem području Vlasenice nisu imali struju.

Jutros su neki kvarovi otklonjeni, pa je elektro-snabdijevanje u gradu normalizovano.

Srna

Back to top button