Ponovo će se odlučivati o pritvoru Hamdiji Abdiću i ostalima

Hamdija Abdić Tigar
Krivično vijeće Kantonalnog suda u Bihaću ukinulo je Rješenje sudije za prethodni postupak tog suda kojim je odlučeno da Hamdiji Abdiću i ostalim osumnjičenim za ubistvo Vlade Šantića ne bude određen pritvor, potvrđeno je za Klix.ba iz Kantonalnog suda u Bihaću.

“Žalba je uvažena, Rješenje sudije za prethodni postupak ukinuto, a predmet je ponovo vraćen sudiji za prethodni postupak”, kazala je za naš portal Fata Nadarević, predsjednica suda.

Prema njenim riječima, navedenu odluku Krivično vijeće donijelo je jučer, a danas je otpremljena strankama u procesu.

“Sudija za prethodni postupak će u zakonskom roku ponovo odlučivati u ovom predmetu”, istakla je Nadarević.

Podsjećamo, prijedlog Tužilaštva USK za određivanjem mjere pritvora Hamdiji Abdiću, Dedi Karabegoviću, Jasmiru Topalu, Enveru Keranoviću i Ramizu Bajramoviću zbog sumnje da bi mogli utjecati na istragu i da bi njihovim puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti, Kantonalni sud u Bihaću je odbacio 12. decembra, nakon čega su pušteni na slobodu.

Oni su dan ranije uhapšeni zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo ubistva generala HVO Vlade Šantića koje se desilo u noći 8. na 9. mart 1995. godine u Bihaću, naveli su iz Tužilaštva USK.

Klix.ba

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f