TRIKOVI ZA LAKŠE BUĐENJE (BEZ ODGAĐANJA ALARMA): Čak će i najveće spavalice garantirano biti na nogama za 60 sekundi

Ako niste jutarnji tip, ovi će vam savjeti svakako biti od koristi – da vam rano buđenje više ne bude tlaka i da konačno prestanete pritiskati gumb za odgodu alarma.

Jedna od najtežih stvari, osobito tijekom hladnih zimskih mjeseci, mnogima je rano buđenje i napuštanje toplog kreveta. Kada vas alarm probudi dok je vani još mrak, gotovo je nemoguće odmah iskočiti iz kreveta i vedro se krenuti spremati za posao, a da prije toga barem jednom ne pritisnete gumb za odgodu alarma. Ovi genijalni trikovi garantiraju da ćete bez problema ustati u roku od 60 sekundi od buđenja.

Popijte vode

Prije no što navečer legnete u krevet, ostavite pored glave čašu ili bocu s vodom. Čim ujutro otvorite oči, popijte vode kako biste se hidrirali, ali i potaknuli probavu na rad. Voda će vam također pomoći da se razbudite i osjećate svježije nakon cijele noći bez tekućine.

Strateški postavite budilicu

Ako vam mobitel ili sat stoji tik uz tijelo, u razini ruku, prilično je lako stisnuti odgodu alarma. Zato postavite taj omraženi uređaj dalje od kreveta, tako da, kada se ujutro oglasi, morate zapravo ustati kako biste utišali buku. Jednom kada izađete iz kreveta, bit će lakše odoljeti iskušenju povratka.

Ne spuštajte rolete

Zrake sunca koje proviruju kroz prozor ujutro znaju biti vrlo frustrirajuće, ali tako će vam biti prirodnije probuditi se na vrijeme. Kada se alarm oglasi, odmah ćete ugledati svjetlo (osim u zimskim mjesecima), koje će vas razbuditi.

JOŠ SAMO 10 MINUTA: Odgađate alarm za buđenje? Imamo izvrsne vijesti za vas!

Bez alkohola i kofeina

Poslije napornog dana, neki si vole priuštiti čašu vina za opuštanje. Međutim, ako ujutro morate rano ustati, to nije dobra ideja želite li se osjećati svježe i odmorno. Isto vrijedi i za kofeinske napitke. Puno je bolji izbor napraviti si neki biljni čaj bez kofeina, kao što je kamilica ili lavanda.

Ne tuširajte se prije spavanja

Ako sada imate upitnike iznad glave, reći ćemo vam da je stvar u tome što će vas kupka navečer razbuditi i trebat će vam više vremena da zaspite. Budući da se tjelesna temperatura spušta prije spavanja, topla voda će je podići, tako da će proći neko vrijeme prije no što se ona opet spusti. Tuširajte se barem sat vremena prije odlaska u krevet, piše Daily Mail.

Moć autosugestije
Ako svakog jutra iznova gunđate kako niste jutarnji tip, vrijeme je da to promijenite. Umjesto toga, nabacite pozitivan stav o jutrima. Uvjerite se da vi to možete, razmišljajte o buđenju kao o nečemu spektakularnom. Mislite na sve lijepe stvari koje vas čekaju toga dana.

Autor: Magazin.hr / Net.hr / Foto: Giphy

Back to top button