Majka poginulog radnika Valentina Vujice shrvana bolom: Kad je policija došla na vrata, znala sam da ga više nema

Nakon nesreće na radu u firmi “Stamal” iz Kreševa u kojoj je život izgubio Valentino Vujica (21) iz Kiseljaka, njegova porodica proživljava najteže trenutke. Nesreća se dogodila u postrojenju gdje je Vujica, pod još nerazjašnjenim okolnostima, upao u drobilicu za usitnjavanje drveta. Neutješna majka Mira Tuka nije mogla sakriti bol zbog gubitka sina.

Strašna vijest

– Mog Valentina više nema. Policija mi je došla na vrata i nisu imali snage da mi kažu, rekli su da je u pitanju povreda noge, a ja sam odmah znala. Poslije su rekli da je umro u Domu zdravlja, ali sam ja čula da je umro u krugu firme – kaže ožalošćena Mira.


Valentino sa suprugom Ivanom i sinom Andreasom
Valentino se ove godine vjenčao, a iza njega su ostali tromjesečni sin Andreas i supruga Ivana.

– Koliko znam, Valentino je redovno ostajao da radi duže na poslu. Druga smjena koja je došla, tako mi rekoše, otišla je na pauzu, a on, koji je došao još u prvu smjenu, ostao je sam da odglavi drobilicu, jer se pokvarila i ona ga je povukla – govori nam Mira.

Napominje da je u firmi u kojoj je radio Valentino, kao i ostali radnici, imao problema zbog neuplaćenih doprinosa.

Popravak mašine

– Ja nisam mogla da mu ovjerim knjižicu. Nema smisla da je dijete od 21 godinu popravljalo traku pored radnika zaduženih za takve stvari – dodaje Tuka.


Kuća žalosti u Kiseljaku (Foto: K. Topalović)
Prema informacijama koje smo dobili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, pripadnici Policijske uprave Kiseljak, u saradnji s nadležnim kantonalnim tužiocem, utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

– Tužilac nije odmah izašao na teren nego sam ja morala da urgiram – rekla je Mira.

Obdukcija stradalog Valentina obavljena je jučer, a sprovod će se održati danas u 14 sati na groblju u Parževićima.

Smrtonosne povrede

Policijskoj stanici Kreševo u četvrtak je u 17.30 sati prijavljeno da je došlo do nesreće na radu u preduzeću “Stamal”. Radnik preduzeća zadobio je povrede opasne po život, a u Domu zdravlja u Kreševu konstatirana mu je smrt, saopćili su iz MUP-a SBK.Piše Avaz.

Back to top button