FOTO Pomozimo da dječak Bajro Hadžić dobije novi krov nad glavom

Trinaestogodišnji dječak Bajro Hadžić iz sela Noćajevići kod Kladnja skupa sa svojim teško bolesnim ocem živi u neuslovnoj kući, a zimske dane dočekuju među hladnim zidovima.

Ovaj učenik osmog razreda Osnovne škole Stupari nema bezbrižno djetinjstvo kao svi njegovi vršnjaci.

Dane provodi u kući koja je u izuzetno lošem stanju i bez grijanja, a njegov teško bolesni otac nije radno sposoban te nemaju novac ni za osnovne životne namirnice.

Dodatni problem je nedavno nastao prilikom olujnog nevremena koji je uništio ionako dotrajali dio krova kuće, a koji sada prokišnjava.

Kako bi ovom dječaku i njegovom ocu osigurali krov nad glavom kakav zaslužuje svaka porodica u našoj zemlji, članovi Humanitarne organizacije “Budimo ljudi” iz Srebrenika, na čelu s predsjednikom Zaimom Bešićem, pokrenuli su akciju prikupljanja novčanih sredstva za izgradnju stambenog objekta.

“Za ovu tužnu priču smo čuli od Hadžićevih komšija te smo odmah pokrenuli aktivnosti kako bismo sproveli akciju prikupljanja novčanih sredstava. Nadamo se da ćemo uskoro prikupiti potreban novac kako bismo počeli s radovima na izgradnji kuće. Dosad nam se javio određen broj ljudi iz dijaspore koji su spremni pomoći”, rekao je Bešić za Klix.ba.

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” je osnovana prije tri godine, a dosad je realizirala sedam projekata u okviru kojih su porodice u stanju socijalne potrebe dobile svoj novi krov nad glavom.

Svi oni koji se žele uključiti u ovu humanitarnu akciju to mogu učiniti uplatama na sljedeći račun:

UG “Humanitarna organizacija Budimo Ljudi”

Ul. Bosanskih branilaca bb, Srebrenik 75350

ID: 4210202140008

Tel: 00387 60/734 24 37 6 (Zaim Bešić)

e-mail: humanitarnaorg.budimoljudi@gmail.com

Transakcijski račun: 1610000142460031 Raiffeisen bank BiH

SWIFT CODE: RZBABA2S

IBAN CODE: BA391610000142460031

(Bportal.ba/Klix.ba)

Back to top button