BOL I TUGA: Ispraćaj djevojke (18) koja je jučer nesretnim slučajem umrla kod Visokog

U visočkom naselju Buci jučer je nesretnim slučajem nastradala maloljetnica iz tog mjesta Amna Džafić, u svojoj 18. godini života.
Dežurni u Operativnom centru MUP-a ZDK je naveo kako je policija prijavu o događaju dobila u 11:40 sati u srijedu 3. januara.
U obavještenju koje je dala Beš Šerefe Džamija na Bucima navodi se:

– Na ahiret je preselila naša džematlijka Džafić (Ibrahim) Amna. Dženaza namaz polazi ispred džamije na Bucima u četvrtak poslije ikindije namaza, a obavit će se na mezarju Stuparići. Tevhid (ženski) će se proučiti u džamiji Beš šerefe po odlasku dženaze.
Ovom prilikom porodici, rodbini, prijateljima, komšijama i svima onima koji osjećaju bol zbog rastanka sa Amnom želimo uputiti iskrene riječi saučešća: Neka Allah svima vama uveća nagradu, podari sabura, a umrloj da oprosti grijehe. Amin!!!

U visočkom naselju Buci jučer je samoubistvo vješanjem počinila maloljetnica iz tog mjesta, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Dežurni u Operativnom centru MUP-a ZDK je naveo kako je policija prijavu o događaju dobila u 11:40 sati u srijedu 3. januara.

– Nakon izlaska pripadnika PS Visoko i medicinskog osoblja Doma zdravlja u Visokom, konstatovana je smrt maloljetne ženske osobe rođene 2000. godine, nakon izvršenog suicida vješanjem u visočkom naselju Buci – potvrdio je dežurni operativni.

Nakon prijave slučaja na mjesto događaja su izašli pripadnici PS Visoko i ljekar mrtvozornik koji je konstatirao smrt maloljetne Dž.A. (2000).

– Uviđajem je konstatovano da se radi o suicidu, te da nema elemenata krivičnog djela. O svemu je obaviješten i kantonalni tužilac – navode u policiji.Doznajemo

Back to top button