Banja Luka: Nakon metka i trobojke, džematlije Ferhadije dočekala još jedna provokacija

Džematlije Ferhat-pašine džamije danas je prilikom dolaska na podne-namaz na ulaznoj ogradi džamijskog dvorišta dočekala provokativna naljepnica sa slikom kape zločinca Ratka Mladića i natpisom “heroj”.

Naljepnica (desno) ostavljena na ulaznoj kapiji džamije FOTO: FAKTOR Naljepnica (desno) ostavljena na ulaznoj kapiji džamije FOTO: FAKTOR

Mersudin ef. Hodžić, jedan od imama Ferhad pašine džamije, rekao nam je da ovo samo još jedan od primjera konstatnih sistemskih provokacija i zastrašivanja kojima su izložene džematlije ovog džemata.

– Na istoj kapiji smo u četvrtak prošle sedmice našli nov metak od kalašnjikova, te smo obavijestili policiju koja je došla i izuzela municiju – kaže nam Hodžić.

I to nije bilo sve. Istog dana džematlije su se suočile sa još jednim neugodnim događajem.

– Kada smo dolazili na akšam-namaz na istoj ovoj ogradi našli smo okačenu trobojnicu zastavu, a bilo je i urlanja i psovki nekih osoba koje su se nalazile u blizini. Intervenisao je i dežurni policajac, koji tu navodno dežura 24 sata, pa je zastava uklonjena – priča nam Hodžić, koji dodaje da javnost nije upoznata o mnogim sličnim događajima.

– Nije sve lijepo i mirno kako pojedini znaju predstavljati – zaključuje Hodžić, te poziva organe sigurnosti da odgovorno rade svoj posao kako bi se ubuduće spriječili ovakvi nemili događaji.

Izvor: Faktor

Back to top button