Visoko / Porodici Husić potrebna pomoć: S petero djece žive u katastrofalnim uvjetima

Bračni par Husić i njihovo petero djece žive u katastrofalnim uvjetima u koje se možete uvjeriti putem fotografija koje su napravljene u njihovoj kući.

Godinama se nisu obraćali za pomoć
Iako su im komšije više puta savjetovale da potraže pomoć javnosti, sve dok su imali šaku brašna ili koru hljeba nisu željeli to da urade. Sada su došli do trenutka kada se moraju obratiti za pomoć, a na nama svima je da pokažemo humanost i poduzmemo nešto.

Najmlađi sin porodice Husić, Ibrahim koji je rođen 2005. godine, ima epilepsiju i oštećenje mozga uslijed čega je njegov mentalni razvoj trenutno na nivou dvogodišnjaka.

Fiziološke reflekse nema pa roditelji moraju kupovati pelene za odrasle, te lijekove koji su dodatan teret za loše finansijsko stanje porodice.

Ostala djeca, osim jednog petogodišnjeg sina, imaju mentalne poteškoće zbog kojih nisu podobni za redovno školovanje.

“Ova skromna porodica ne traži mnogo, prvobitno su se javili Udruženju Obraduj nekog i tražili su samo hranu, međutim oni nemaju ni osnovni namještaj, počevši od ormara i plakara, tako da im je sva odjeća raspoređena po podu, zbog nedostatka kreveta djeca spavaju na spužvama na podu, šporet koji imaju ima ogromnu šupljinu, vodu sami pokušavaju prokopati do kupatila koje samo po sebi nije adekvatno, do skoro nisu imali ni ulaznih vrata već ih je deka koju su postavili na mjesto gdje trebaju biti vrata štitila od hladnoće”, istaknuli su iz organzacije Pomozi.ba
Porodica živi u Visokom i ko želi može ih i lično obići – adresa je: Križ 29/3, 064 446 9481 Husić Raza, Visoko.

“Teško je uopće zamisliti da ovih pet mališana odrasta u ovako katastrofalnim uvjetima. Otac povremeno radi teške i rizične poslove kako bi uspio prikupiti sredstva za život, ali porodica je došla do trenutka kada im je zaista potrebna pomoć svih nas. Pojedine organizacije i pojedinci su već pokrenuli akciju prikupljanja hrane, garderobe i ostalih potrepština, a mi ćemo se bazirati na kuću”, kazali su iz Pomozi.ba

Svoj doprinos pomoći porodici Husić možete dati na više načina:
Pozivom na broj 17002, koji je jedinstveni humanitarni broj za veće telefonske operatere u BiH (BH Telecom, M:tel i Eronet), donirate 2KM.

Svoj doprinos možete također dati putem žiro računa, te PayPal-a:

Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH

154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje Pomozi.ba, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Za porodicu Husic

PayPal: paypal1@pomozi.ba (ili putem direktnog linka https://www.paypal.me/Pomozi).

Photo: Pomozi.ba

Radiosarajevo.ba

Back to top button