Ženu “pokupili” kod bankomata, uzeli joj novac i izbacili je na cestu

Policija traga za zasad neidentificiranim osobama koje su jučer opljačkale ženu u Modriči, nakon što su je, kako je prijavila, navele da uđe u njihov automobil.

FOTO: ILUSTRACIJA
Prema informacijama iz Policijske uprave Doboj, M. Đ. iz Bosanskog Šamca jučer je oko 15.20 sati policiji u Modriči prijavila da je sa bankomata u tom gradu pokušavala da podigne novac, kada joj je prišao nepoznati mladić, te joj mimikom pokazao da nastavi hodati prema automobilu “mercedes”.

Žena ga je, kako nezvanično saznajemo, poslušala i nastavila hodati prema automobilu koji je bio udaljen stotinjak metara od bankomata, jer je momak navodno sve vrijeme držao ruku u džepu, zbog čega je ona mislila da ima oružje.

Kada je stigla do “mercedesa”, unutra je bila druga osoba sa fantomkom na glavi, te je ona, slušajući njihove upute ušla u vozilo, gdje su joj oteli torbicu u kojoj su se nalazili novac, bankovne kartice, lični dokumenti i drugi predmeti.

Za to vrijeme su se oni automobilom odvezli na regionalni put Modriča – Doboj, nekih kilometar do dva od mjesta gdje je ona ušla u vozilo. Tu su joj rekli da izađe, što je žena i učinila.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac dobojskog Okrružnog tužilaštva, a policajci iz Modriče rade na rasvjetljavanju prijavljenog događaja.

Izvor: Faktor

Back to top button