EHF razmatra opciju otvaranja slučaja o utakmici BiH i Švicarske, odluka danas

Evropska rukometna federacija (EHF) upoznata je s problemima vezanim za meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u kojem je reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala Švicarsku, a odluku o eventualnom otvaranju slučaja nakon žalbe Švicaraca da je Tomislav Nuić nastupio suprotno pravilima, bit će donesena danas.
BiH je sinoć u 4. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na domaćem terenu u Tuzli rezultatom 21:15 pobijedila Švicarsku i tako osvojila prvo mjesto u grupi 6 te izborila plasman u baraž. Ipak, odmah nakon meča pojavila se informacija da je bh. rukometaš Tomislav Nuić igrao iako ga nije bilo u službenom zapisniku za ovaj meč. Švicarci su odlučili podnijeti žalbu zbog Nuićevog nastupa, a sada se čeka odluka EHF-a.

Na naš upit EHF-u povodom slučaja “Nuić”, dobili smo odgovor da će odluka biti donesena danas poslijedpodne.

“EHF je svjestan problema vezanih za meč. Čekamo odluku o mogućem otvaranju slučaja i očekujemo da ćemo imati odgovor danas poslijepodne”, kazali su nam iz EHF-a.

Ljudi iz RSBiH su nam nakon utakmice kazali kako je delegat Darko Repenšek glavni krivac za konfuznu situaciju, jer je kod prekucavanja izostavio Nuića na službenom spisku.
Klix

Back to top button