Munira Subašić uvrijedila žrtve Ahmića: Ne znam šta je bilo tamo, Kolinda ostaje kraljica

Foto: Vijesti.ba

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se danas i sa predstavnicama Pokreta “Majke enklava Srebrenica i Žepa”.
Predsjednica Udruženja Munira Subašić kazala je da predsjednica Hrvatske ostaje njihova kraljica uprkos izjavama koje su u ovom Udruženju ranije naišle na oštre kritike.

Na pitanje da li joj zamjeraju, kao većina bh. javnosti, što do sada nije posjetila Ahmiće u kojima su se također desili teški zločini, Subašić je kazala kako ona ne zna šta se tamo desilo i da svako treba imati svoje udruženje i majke koje trebaju dići glas.

”Ne znam, ja ne bih o tome govorila, ja govorim o Srebrenici, znam šta se tamo desilo, ne znam više nigdje šta se desilo. Nemam ja nikome ništa zamjerati, samo zamjeram onima koji nisu došli u Srebrenicu i odali počast. Jedino Srebrenica, Srebrenica i Srebrenica, ništa drugo”, zaključila je Subašić, pišu Vijesti.ba

Munira Subašić na ovaj je način uvrijedila žrtve Ahmića i njihove porodice zanemarujući pravosnažne presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju koji je u niz predmeta presudio da je masakr u Ahmićima bio zločin protiv čovječnosti.

A onda je Subašić nastavila u svom poltronskom maniru, slično kao i prilikom davanja Cvijeta Srebrenice Aleksandru Vučiću te poručila da majke nisu ljute na Grabar Kitarović i da ona ostaje kraljica Balkana.

– Ona je jedina žena na Balkanu koja je predsjednica jedne države, važne države i bez obzira na sve ona za nas ostaje “Kraljica Balkana”. Naša reakcija je bila upozorenje da je sve ono što je govorila uvrijedilo i nas, ali danas smo razgovarale. Ona to nije rekla nama majkama direktno. Mi njoj jesmo zamjerile, ali se nismo naljutile – kazala je Subašić.

“Kraljica” Grabar-Kitarović je obećala pokroviteljski pomoći Udruženju u realizaciji Konferencije u kojoj će učestvovati studenti kriminalistike i prava iz zemalja bivše Jugoslavije koji će napraviti presudu Radislavu Krstiću uz podršku Haškog tribunala.

(Vijesti.ba)

Back to top button