Bosanska Gradiška: Spašavajući psa, vlasnik imanja teško opečen

U bosanskogradiškom prigradskom naselju Bok Jankovac u petak poslije 22 sata izbio je požar u kojem je povrijeđen vlasnik imanja Tejo Lazarević. S opekotinama glave, lica i ruku Lazarević je smješten na Odjel hirurgije u Opštoj bolnici u Bosanskoj Gradišci. Bosanskogradiški vatrogasci satima su se borili s vatrenom stihijom.

Izgorjelo vozilo

Požar je izbio na pomoćnom objektu za pečenje u kojoj su se tog dana pekle pečenice za porodičnu slavu Jovanjdan.

– Moj muž pokušao je da spasi šestomjesečnu labradorku, koja je bila u boksu. Nije uspio, pas je stradao u požaru, a Tejo je zadobio opekotine po licu, glavi i rukama – kaže njegova supruga Zdravka.

U požaru su, osim pečenjare i pušnice za meso, u potpunosti izgorjeli i ostali pomoćni objekti: garaža, dvorišna zgrada, potom kamion Mercedes i žito.

– Štete su velike… Tejo će se, prema informacijama kojima raspolažem, ubrzo vratiti kući s liječenja – priča Zdravka.

Ogromna šteta

Jučer ujutro još je trajalo gašenje. Tinjala su drva za ogrjev, koja su bila smještena u blizini izvora požara.

Uviđaj na licu mjesta obavili su policija i protupožarni inspektor. Uzrok požara najvjerovatnije je žar koji je ostao nakon pečenja. U jednom trenutku požar je bio u kritičnim razmjerima, jer je došlo do snažne eksplozije plinske boce. Prema nezvaničnim informacijama, materijalna šteta nastala u požaru mjeri se desetinama hiljadama konvertibilnih maraka.

Izvor: Avaz.ba

Back to top button