Jednom već preživio nesreću na kopu: Iza nastradalog Omerovića ostalo troje male djece

Tridesetsedmogodišnji Selvedin Omerović iz visočkog naselja Kraljevac, koji je jučer nastradao na takozvanom divljem kopu u krugu ilijaške Željezare, kada se na njega obrušila veća količina zemlje i drugog materijala, preminuo je usljed teških povreda glave koje je zadobio u toj nesreći.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio vještak sudske medicine dr. Nermin Sarajlić, koji je po nalogu sarajevskog Tužilaštva obavio vanjski pregled tijela nastradalog Omerovića, dok potrebe za obdukcijom, kako nam je kazao, nije bilo.

Do nesreće je došlo jučer nešto poslije 10 sati, na kopu na obali Misoče, nedaleko od ušća u rijeku Bosnu, na mjestu gdje su i ranije bilježene nesreće sa smrtnim ishodom. Jednu takvu nesreću nastradali Omerović već je preživio, kada je prije četiri godine zadobio teške povrede kičme, tačnije prelome 14. i 15. pršljena. Manje sreće tada je imao 27-godišnji Adnan Seferović, koji je u toj nesreći izgubio život.

Iako je iskopavanje jalovine zabranjeno, mnogi i dalje rizikuju živote i bave se ovim opasnim zanimanjem, jer im je to jedini izvor prihoda.

Kako nam je ispričao amidža nastradalog Selvedina Nasir Omerović, iako je prije četiri godine teško povrijeđen, nakon što se djelimično oporavio od tadašnjih povreda, ni Selvedin nije imao previše izbora, pa se ponovo povremeno bavio iskopavanjem jalovine, kako bi prehranio troje djece u dobi od 11, devet i sedam godina, te suprugu i majku koja živi s njima.

– Nije imao stalno zaposlenje, žena mu također ne radi, a treba prehaniti djecu. Jedno vrijeme je radio nešto privatno, ali je opet bio prinuđen otići na taj posao – kazao nam je Nasir.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo jutros je saopćeno da su uviđaj na mjestu nesreće obavili dežurni kantonalni tužilac i pripadnici policije, te da je u toku istraga svih okolnosti koje su do nje dovele.

VEZANI TEKST – Nesreća u željezari u Ilijašu, jedna osoba poginula

Dženaza nastradalom Omeroviću, prema riječima njegovog amidže, bit će klanjana u srijedu iza ikindije namaza, ispred džamije u Kraljevcu.

Izvor: Faktor

Back to top button