Nikolić i Vučić 2008. godine prozivali Dodika zbog vile

Vila koju je Milorad Dodik, kupio 2007. godine za 750 000 eura od “Komercijalne banke” na Dedinju u Beogradu, bila je “trn u oku” tadašnjem rukovodstvu Srpske radikalne stranke u Srbiji.
U to vrijeme Dodik je bio premijer Republike Srpske a kredit za vilu podigao je godinu dana kasnije (2008.) u Pavlović banci u Bijeljini. Kupovina vile i finanasijske transakcije obavljene preko Pavlović banke i Komercijalne banke još uvijek su predmet istrage u Tužilaštvu BiH, koja je pokrenuta 2015. godine.

U saopštenju Srpske radikalne stranke iz januara 2008. godine, čiji čelni ljudi su tada bili Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, se postavlja pitanje koliko vila će Milorad Dodik da kupi u Beogradu.

“Izborni štab Tomislava Nikolića konstatovao je 2008. godine da se “Milorad Dodik strašno uplašio za svoju vilu na Dedinju, te je nastavio da laže, vrijeđa i kleveta, kako Tomislava Nikolića, tako i građane Srbije”.

Izborni štab Tomislava Nikolića postavlja pitanje Miloradu Dodiku i režimskom kandidatu Borisu Tadiću: – Koliko novih vila i sumnjivih poslova građane Srbije košta klevetanje Milorada Dodika?

Jedna od tačaka predsjedničkog programa Tomislava Nikolića je borba protiv korupcije i kriminala, pa će u skladu da tim i kriminalne aktivnosti Milorada Dodika biti pod lupom nadležnih državnih organa”, kaže se u saopštenju Srpske radikalne stranke, koje se i danas nalazi na sajtu te stranke.

Vilu,koja je izgrađena 2005. godine, vještak je procijenio na 1.260.000 eura.

BNTV

Back to top button