BEĆIREVIĆ: EU ĆE UVESTI SANKCIJE ČOVIĆU, PITANJE JE DANA ILI MJESECA…

Jasno je šta predstavljaju HDZ BiH i Dragan Čović. Ono što predlažu i što rade u BiH je protiv svih načela na kojima napravljena i postoji EU. Onim što pokušava HDZ, veličanjem ratnih zločina, podjelom u BiH, segregacijom određenih kategorija građana ove države, udara se direktno na temeljna ljudska prava.

To je kazao Damir Bećirević zastupnik DF-a u PS BiH komentarajući usvajanje deklaracije o osudi presuda Haškog tribunala u Livanjskom kantonu.

– Sada Brisel, odnosno oni koji su Čovića godinama podržavali, prije svega Njemačka i neke druge zapadnoevropske zemlje, imaju ogroman problem, jer je očigledno da su podržavali čovjeka koji je sklon nacizmu, fašizmu, podjelama svih vrsta. Sada se radi o tome da takvog čovjeka zovu Brisel na pregovore – dodao je Bećirević, pišu Vijesti.

Bećirević je kazao da Čoviću zbog navedenog od strane EU moraju biti uvedene sankcije.

– Mislim da je Čović u vrlo teškoj situaciji. Nadam se da je samo pitanje dana ili nekoliko mjeseci kada će njemu biti uvedene određene sankcije EU i što je vrlo bitno, to bi onda moglo na određeni način relaksirati situaciju u BiH, jer ova zemlja mora ići ka građanskom uređenju, pri čemu će se poštovati prava svih građana – rekao je Bećirević.

(Hayat/Foto: Slobodna Bosna)

Back to top button