Izgleda da postoji IZVRSTAN razlog da prespavate sa LIMUNOM u ČARAPAMA! Zvuči bizarno, ali daje NEMOGUĆE DOBRE rezultate

Nema žene koju nije mučio ovaj problem. Koliko god preventivno djelovali, ponekad jednostavno nemate vremena ni volje da se posvetite njezi stopala, pa su ispucale pete česta pojava. Protiv istih pomažu redovni pedikir tretmani, ali i nešto jeftinije varijante poput krema i njege u kućnoj radinosti sa prirodnim preparatima i dobrom, starom turpijom za pete.

LIMUN – ZENSKIKUTAK.RS

Ne samo što je ovo estetski problem, već se može desiti da ova pojava bude i bolna i neprijatna. Zimi koža generalno lakše puca, jer postaje suha i gruba. Njegovana stopala sa mehkom i zdravom kožom zahtjevaju kontinuiranu njegu, ali ona ne mora da bude skupa ni zahtjevna, piše “Žena“…

Šta više, postoji stari recept naših baka koji otklanja “mrtvu” kožu sa stopala iste sekunde i regeneriše pete u potpunosti – on je jeftin, i sve što vam je za njega potrebno najvjerovatnije već imate u kuhinji.

Naime, za ovaj jednostavan domaći tretman potreban vam je samo – limun, tačnije kora ove egzotične voćke! Izaberite neki koji je veći od uobičajenog, presjecite na pola, a potom izdubite sadržaj limuna i sačuvajte koru.

Potom “uvucite” koru limuna na petu, i preko toga obucite čarapu kako biste fiksirali koru. Ostavite da ostoji sat vremena, a ukoliko ste u mogućnosti najbolje bi bilo da prenoćite sa tim.

Već nakon jednog tretmana primijetit ćete boljitak – koža na petama će biti mekša, nježnija i obnovljena. Namažite potom stopala običnom kremom ili mlijekom za tijelo.

Tretman ponavljajte dva puta sedmično dok vam se koža potpuno ne oporavi.

zena.blic.rs

Back to top button