BOSANCU OTIŠLA KRAVA U MINSKO POLJE: TAMO SE I OTELILA… POGLEDAJTE ŠTA JE URADIO DA JE SPASI…

BOSANCU OTIŠLA KRAVA U MINSKO POLJE: TAMO SE I OTELILA… POGLEDAJTE ŠTA JE URADIO DA JE SPASI…

Iako su pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) obučeni i uspješno rade u najtežim mogućim situacijama, te ulaze u minirana, ali i područja pogođena poplavama, požarima, klizištima ili lavinama, neposjedovanje puške za omamljivanje životinja može biti kobno za njihove, ali i za živote građana.

Pored ulaska ljudi u minska polja, odakle ih moraju što brže evakuirati, mada su najčešće posljedice njihovog ulaska tragične, pripadnici FUCZ nedavno su se u Posavskom kantonu prvi put susreli sa situacijom za koju nisu imali rješenje.

˝Krava se otelila u minskom polju, a vlasnik, kojem je ta krava jedini izvor prihoda, insistirao je da uđe po nju, govoreći da će je on vratiti i da ga ona sluša. Htio je ići putem kojim je krava ušla. Nama nije bio problem da uđemo u minsko polje, jer smo najveća organizacija koja se bavi deminiranjem u FBiH i među najvećim u BiH, ali kolege bi ušle sa šljemom i pancirima, odnosno njihova bi pojava bila neuobičajena u odnosu na onu na koju su domaće životinje navikle˝, kaže u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite.

aa.com.tr

Back to top button