GLAVNA ZVIJEZDA SERIJE “LUD ZBUNJEN NORMALAN“, POPULARNI GLUMAC MUSTAFA NADAREVIĆ…

Popularni glumac Mustafa Nadarević, poznatiji kao Izet Fazlinović, zbog velikog interesa publike potvrđeno nastavlja sa izvođenjem predstave “Sjajni momci” Popularni glumac Mustafa Nadarević, poznatiji kao Izet Fazlinović sa svojim kolegama nastavlja da radi. Naime, glumci imaju hit pozorisnu predstavu pod imenom„Sjajni momci“, koja puni dvorane, a potvrđeno je da su zbog rasporadnih karata i velikog interesa publike.

Predstava „Sjajni momci“ je rađena po tekstu Neila Simona, u originalu „Sunshine Boys“, a govori o dva penzionisana komičara, Hariju i Aliju. Na poziv Zlatana (Harijevog sestrića), Hari i Ali dobivaju priliku da učestvuju u TV emisiji, posvećenoj komediji od antike do danas. Njihov zadatak je da odigraju svoj skeč „Kod doktora“ kojeg su zajedno igrali decenijama. Međutim, problem je što su Hari i Ali prekinuli sve odnose prije dvanaest godina. Na nagovor Zlatana, dva slavna glumca pokušavaju obnoviti čuveni skeč. Uz mnogobrojne nesuglasice i razmirice njihov ponovni javni nastup se pretvara u komični ×jasko furiozo.

Mustafa Nadarević rođen je u Banjoj Luci 1943. godine za vrijeme NDH. Zbog bombardiranja grada se, zajedno s obitelji , seli u Zagreb. Otac mu je bio domobranski narednik, a majka prvo domaćica, pa zatim blagajnica mesarsko-pekarskog poduzeća “Mićo Šurlan” u Bosanskom Novom. U Zagrebu je pohađao prvi razred osnovne škole, zatim seli u Bosanski Novi gdje ostaje sedam godina a potom seli u Rijeku. Gimnaziju je završio u Rijeci. Glumačke prve korake napravio je u Kazališnoj grupi Viktora Cara Emina. Na studij odlazi u Zagreb te je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kazališnu karijeru započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih. Od 1969. član je Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Gostuje u HNK “Ivan pl. Zajc” u Rijeci, HNK u Splitu i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Ostvaruje značajne uloge u domaćem (Bodgan u Hvarkinji, Pomet u Dundu Maroju, Miletić u Ostavci, Leone u Gospodi Glembajevima i drugim) i stranom repertoaru (Lorenzacco u Lorenzaccio, Cyrano u Cyranou de Bergeracu, Figaro u Figaro se ženi i Figaro se rastaje, M.P. Murphy u Letu iznad kukavičjeg gnijezda). Ostvario cijeli niz uloga u tv×lmovima i serijama, a na ×lmu se posebice proslavio ulogom ujaka u Ocu na službenom putu E. Kusturice, te ulogama u ×lmovima Miris dunja M. Idrizovića, Već viđeno G. Markovića, Glembajevi A. Vrdoljaka, Praznik u Sarajevu B. Filipovića, Gluvi barut B. Čengića, Savršenom krugu A. Kenovića i drugim.

Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu predavao je dvije godine, a na sarajevskoj jedan semestar. Odlukom Ministarstva kulture RH 2006. godine proglašen je nacionalnim prvakom.

cik-media.com

Back to top button