Danas konačna odluka: Luka Menalo pred transferom u zagrebački Dinamo

Luka Menalo (Foto: Klix.ba)

Nogometaš Širokog Brijega Luka Menalo mogao bi tokom zimskog prijelaznog roka napustiti klub i svoju karijeru nastaviti u zagrebačkom Dinamu, saznaje portal Klix.ba.

Jedan od najboljih igrača Premijer lige odavno je želja Modrih, čiji su predstavnici dolazili u Istru na pripreme, a konačna odluka o transferu Menala u Dinamo trebala bi biti donesena u toku današnjeg dana, odnosno na sastanku Upravnog odbora.

Krilni napadač Širokog Brijega odigrao je sjajnu američku turneju u dresu reprezentacije BiH, pri čemu je dobio posebnu pohvalu od selektora Roberta Prosinečkog.

Još uvijek nisu poznati tačni detalji transfera Menala u Dinamo, ali ono što je poznato jeste činjenica da će Širokobriježani pokušati zadržati najboljeg igrača do kraja sezone kako bi ostali konkurentni u borbi za titulu prvaka, a ukoliko se transfer dogodi, moguće je da će Menalo kao posuđeni igrač ostati u Širokom Brijegu.

Menalo je u ovoj sezoni Premijer lige odigrao 17 utakmica na kojima je postigao devet pogodaka, a dodao je i četiri asistencije. Ukupno, on je u dosadašnjoj karijeri odigrao 97 utakmica, a prije Širokog Brijega nastupao je za Čapljinu.

Vrijednost Menala prema Transfermarktu je blizu 700.000 eura, a treba napomenuti da su ranije u ovoj sezoni čelnici Željezničara također pokušali dovesti reprezentativca BiH. S druge strane, novčani iznos koji bi Dinamo uplatio na račun Širokog Brijega mogao bi biti vrlo izdašan.

Klix.ba

Back to top button