Detalji ubistva u Trebinju: Raspravljali se zbog djevojke, pa otišao po nož i ubio mladića

Dvadesetdevetogodišnji Nemanja Šupljeglav iz Trebinja ubijen je rano jutros u kafiću “Merlot” u tom gradu, a za njegovo ubistvo sumnjiči se 30-godišnji Spaso Milišić.

Kako su za Faktor ispričali mještani, sve se odvilo oko tri sata iza ponoći u kafiću “Merlot” gdje su mladići, navodno, sjedili u društvu i pili.

U jednom trenutku njih dvojica su se počela raspravljati i svađati.

– Priča se kako su se navodno raspravljali zbog neke djevojke. Spaso je izašao iz kafića i otišao po nož. Vratio se, prišao Nemanji ispred toaleta i ubo ga u vrat – kazao nam je jedan Trebinjac, pod uslovom da mu ne objavljujemo identitet.

Dodao je da je ubistvu svjedočilo nekoliko osoba, te su odmah pozvani Hitna pomoć i policija. Ljekari Hitne pomoći su stigli na mjesto događaja, ali je mladić ubrzo preminuo. Šupljeglavu je, prema prvim nezvaničnim informacijama, prerezana vratna arterija.

Milišić je nakon toga pobjegao, ali ga je policija uspjela pronaći jutros oko 7.30 sati i uhapsiti, a pronađen je i nož kojim je ubijen Šupljeglav. On se trenutno nalazi na kriminalističkoj obrati u prostorijama Policijske stanice Trebinje.

Kako je ranije potvrđeno iz Okružnog tužilaštva Trebinje, bit će obavljena obdukcija tijela ubijenog mladića, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti.

(Bportal.ba/Faktor)

Back to top button