Drama u Hrasnici: Žena prijeti da će poklati djecu, vatrogasci razvalili vrata

Prava drama odvija se u poslijepodnevnim satima u sarajevskom naselju Hrasnica, gdje žena koja je, inače, psihički bolesnik, prijeti da će pobiti djecu.

Kako javlja novinarka Faktora sa mjesta događaja, ispred stambene zgrade u kojoj stanuje žena, nalaze se dvije policijske patrole, vozilo Hitne pomoći, a na intervenciju su izašli i vatrogasci.

Žena je, kako pričaju komšije, navodno uzela nož i prijetila kako će “poklati djecu”. Komšije pričaju kako se radi o samohranoj majci, koja ima dvije kćerke, od kojih je jedna teško bolesna i u invalidskim kolicima.

– Žena psihički nije baš dobro. Jedna od kćerki je završila srednju školu, a bolesna djevojčica ima 15-ak godina. Svi smo uznemireni, ne znamo šta se dešava unutra. Navodno niko nije povrijeđen – kazao je jedan od komšija.

Budući da je zaključana u stanu, vatrogasci su unutra ušli kroz balkon, dok je druga ekipa razvalila ulazna vrata, kako bi medicinari Hitne pomoći i policija mogli ući unutra, a navodno je na mjesto događaja izašao i socijalni radnik.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdili su nam da je policija izašla na intervenciju nakon prijave da se čuje vika i galama, kako bi pružila asistenciju ljekarima.

Faktor

Back to top button