FK Guber počeo pripreme: Srebreničani žele u Prvu ligu RS

Fudbaleri FK Guber iz Srebrenice, koji se takmiči u Drugoj ligi Istok Republike Srpske (RS), danas su nakon prozivke počeli pripreme za proljetni dio prvenstva.

Kako nam je kazao Adis Cibralić, predsjednik ovog kluba, pripreme će biti usmjerena za plasman u Prvu ligu RS, jer za to imaju igračke i druge potencijale i osvojeno dru mjesto u jesenjem dijelu prvenstva.

– Odlazak dugogodišnjeg trenera Drage Radovića, igrača Mirnesa Osmanovića, Vedrana Miloševića i Radislava Filipovića, neće utjecati na dobru igru ovog kluba u proljetnom djelu prvenstva. Iz tog razloga smo za trenera doveli Mirka Malešića, dokazanog fudbalskog stručnjaka ekipe Bratstvo iz Bratunca i Drine iz Ljubovije. Od pojačanja dobili smo golmana Ognjena Tomića iz Malog Zvornika i Ratka Đurića iz Dervente – pojasnio je za Avaz.ba, predsjednik Cibralić.

Kaže da će u pripremnom dijelu biti odigrano pet prijateljskih utakmica, a postoji mogućnost dolaska još nekoliko afirmiranih fudbalera.

Naglašava de je FK Guber jesenji dio završio na drugom mjestu na tabeli s 25 bodova, dva boda manje od lidera, uz dobre pripreme i povoljan raspored utakmica u nastavku prvenstva, sigurno će ovaj klub odvesti u Prvu ligu RS. Tako se barem nadaju…


Avaz

Back to top button