Crnadak uručio diplomatski pasoš BiH odbojkašici koja nastupa za Srbiju

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uručio je danas u prostorijama Generalnog konzulata BiH u Istanbulu diplomatski pasoš Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici Evrope za 2017. godinu. Međutim, tu ništa ne bi bilo čudno da Tijana Bošković ne igra za Srbiju, a od sada će se šepuriti diplomatskim pasošem BiH.

Tijana Bošković je među najboljim evropskim sportistima porijeklom iz BiH, ali samo porijeklom, jer nastupa za odbojkašku reprezentaciju Srbije, iako je mogla izabrati i BiH. Diplomatski pasoš joj je uručen u okviru humanitarno-sportske akcije, u kojoj su diplomatske pasoše dobili i doktorica Snežana Gajić, humanitarna aktivistkinja Sara Petković i fudbaler Miralem Pjanić.

Tijana je rođena u Bileći 1997. godine i trenutno nastupa za odbojkaški klub Ezačibaši iz Istanbula.

Na poziv Tijane Bošković ministar Crnadak i delegacija Ministarstva vanjskih poslova BiH prisustvovali su sinoć utakmici Ezačibaši-Fenerbahče.

Podsjećamo, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik donirao je 60 hiljada KM za tri odbojkašice u Odbojkaškoj reprezentaciji susjedne Republike Srbije, među kojima je i Tijana Bošković.

Klix.ba

Back to top button