Šipovo: Lažno se predstavljao kao policajac pa uhapšen

Osoba inicijala V. S. (44) iz Brčkog uhapšena je jer je na području općine Šipovo zaustavljala automobile i lažno se predstavljala kao policajac.

Policijskoj stanici Šipovo se pola sata iza ponoći obratio 39-godišnjak iz Šipova i prijavio da ga je iste noći, dok se vozio putničkim motornim vozilom regionalnim putem Šipovo – Kupres, u mjestu Janjske Otoke, zaustavila nepoznata osoba koristeći “stop” tablice.

Objasnio je da je ta osoba na sebi imala zelenu uniformu i da se predstavila kao pripadnik Federalne policije, te da je tražila na uvid lične dokumente.

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo, u saradnji s Jedinicom za podršku Policijske uprave Mrkonjić-Grad, pronašli su rano ujutro u mjestu Krčevine u Šipovu putničko motorno vozilo Mitshubishi pored kojeg je stajala nepoznata osoba u zelenoj uniformi, držeći u ruci “stop” tablicu. Utvrdili su da se radi V. S. iz Brčkog koji je uhapšen, prenose “Nezavisne”.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu.

Autor: Nezavisne novine

Back to top button