“Premijer zvani sultan”: Suljkanović se zabavlja u društvu trbušne plesačice

Nova Vlada Tuzlanskog kantona, na čelu sa novim premijerom Jakubom Suljkanovićim imenovana je na sinoćnjoj hitnoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona.

Novi premijer TK u društvu trbušne plesačice omotan svilenom maramom FOTO: FACEBOOK Novi premijer TK u društvu trbušne plesačice omotan svilenom maramom FOTO: FACEBOOK
Suljkanović je bivši kantonalni ministar finansija koji se nalazio u sada već bivšem sazivu Vlade TK. Novi premijer sinoć je izjavio kako su ključni dokumenti za rad Vlade već doneseni, a da su to bužet i program rada Vlade i Skupštine TK, te da je osnovni cilj finansijska stabilizacija kantona.

– Cilj je i poboljšanje regulatornog oblika u obrazovanju, sigurnosti i socijalnoj politici, ali i iznalaženje načina i mogućnosti da se u predstojećoj fiskalnoj reformi dodijeli pravedniji, odnosno bolji status TK. Mislim da to TK zaslužuje i da možemo ostvariti te ciljeve – naveo je, između ostalog, Suljkanović u prvoj izjavi kao premijer TK.

Suljkanović je također danas za medije izjavio kako nije istupio iz SDA, iako, kako tvrdi, “stranka sa njim komunicira putem medija”, te da ga u posljednje tri godine nikada nisu pozvali iz centrale.

Međutim, umjesto njegovih izjava, u prvi plan danas je došla njegova fotografija objavljena na Facebooku, zahvaljujući kojoj je postao predmetom ismijavanja na ovoj društvenoj mreži. Na “spornoj” fotografiji novi premijer TK u društvu je trbušne plesačice omotan svilenom maramom.


– Novi premijer sebi je za zadatak stavio nastavak finansijske stabilizacije budžeta, ali i spuštanje akumuliranog deficita ispod 40 miliona KM. Također je odlučio izdvojiti oko 100 miliona KM za gogo plesačice jer je kako on kaže veliki ljubitelj tih stvari. Šalu na stranu. Dragi građani, od danas će vas i vašu djecu predstavljati ovaj čovjek. Čovjek koji je na mjesto premijera došao zabadajući nož u leđa stranačkim kolegama bez obzira ko oni bili. Ako je prodao dušu za poziciju, šta mislite za koliko će prodati nas? – stoji uz objavljenu fotografiju na Facebooku.

Ova objava izazvala je lavinu kritika korisnika Facebooka, koji su ga između ostalog prozvali i: “Premijer zvani sultan“.

Izvor: Faktor

Back to top button