KOŠARKAŠI VEČERAS PROTIV BELGIJE

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će protiv selekcije Belgije igrati meč 3. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Izabranici selektora Duška Vujoševića nakon dva kola imaju pobjedu i poraz, dok su Belgijanci poraženi u oba duela. Eventualnom pobjedom BiH bi dospjela na korak do plasmana u drugu rundu kvalifikacija, dok bi s tri poraza Belgijanci došli u veoma tešku situaciju, prenosi Fena.

Vujošević upozorava na težak meč i atletski snažnu reprezentaciju Beglije, a veliki problem za bh. selekciju predstavljat će izostanak iskusnog Elmedina Kikanovića, koji se povrijedio na treningu i neće igrati desetak dana.

– Kikanovićeva povreda me dosta zabrinula. Nedostajat će ekipi, ali ostali igrači će morati svojim angažmanom nadoknaditi njegov izostanak. Njegova povreda nam ne predstavlja alibi, već obavezu – rekao je Vujošević jučer na konferenciji za medije.

Bh. reprezentativci Andrija Stipanović i Džanan Musa pozvali su navijače BiH da večeras u 20.00 sati dođu u sarajevsku Skenderiju i podrže bh. reprezentaciju.

Nakon utakmice protiv Belgije, BiH će u nedjelju, 25. februara, igrati u gostima protiv Rusije.

(Hayat/Foto: Anadolu Agency (AA)

Back to top button