Komšić: Ako je pokušaj da se zaustavi Dragan Čović “izdaja zemlje”, zovite me izdajnikom

Nakon što je Zlatko Lagumdžija javno uputio kritiku lideru Demokratske fronte Željku Komšiću zbog njegove kandidature za Predsjedništvo BiH, poručujući mu da treba podržati SDP-ovog kandidata, stigao je odgovor Komšića.
Komšić je za Klix.ba prokomentarisao Lagumdžijinu opasku da je lider DF-a “zabio nož u leđa” lijevici istupajući samostalno s kandidaturom.

“Ako je pokušaj da se zaustavi Dragan Čović, HDZ i HNS u svemu što rade i što vodi konačnoj podjeli zemlje, ‘izdaja ljevice’, onda me slobodno zovite izdajnikom”, kazao je Komšić.

S druge strane predsjednik DF-a smatra da Lagumdžija dosljedno podržava Dragana Čovića.

“Što se tiče gospodina Lagumdžije, on je zaista dosljedan. Dosljedan u podršci Draganu Čoviću. 
Podsjećam vas da sam se s pomenutim gospodinom razišao 2012. upravo zbog njegovog sporazuma sa Draganom Čovicem, kojim je davao Čoviću sve ono što on danas traži. Da ne pominjem druge ‘sportske aktivnosti i rekvizite koji se koriste u sportu zvanom tenis’ a čemu je gospodin veoma sklon. Upravo je to bacilo ljevicu na koljena i uništilo historijsku šansu, ne Lagumdžije, Komšica ili SDP-a, nego Bosne i Hercegovine”, kaza je Komšić za Klix.ba.

Poručuje da 
”ljevica” u kojoj se nešto pita Zlatko Lagumdžija, više nije njegova, niti će ikada više biti.

U strankama lijeve orjentacije ovih dana je izuzetno burno, a tome doprinosi i stav SDP-ovog Denisa Bećirovića koji se oglasio otvorenim pismom uz poruku da ljevica mora imati zajedničke kandidate i za Predsjedništvo BiH, ali i zajednički formirati liste, ukoliko žele ostvariti povoljan izborni rezultat.

S druge strane Željko Komšić je već javno obznanio da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.
Klix

Back to top button