“Odvraćali smo ih od puta, ali…”: Iza Neile i Irfana ostalo dvoje djece

Novopazarska policija identifikovala je tri osobe, koje su jutros u 8:00 sati nastradali u saobraćajnoj nesreći kod Novog Pazara.

Neila i Irfan iza sebe su ostavili dvoje djece: bebu od šest mjeseci i dijete od tri godine. Dvoje dece ostalo je i iza stradalog Seata.

– Neila je imala povredu noge, i za danas je imala zakazan pregled kod otropeda u Beogradu. Seat, koji im je bio prijatelj se ponudio da ih odveze… A jutros su ih svi odvraćali od puta, zbog snijega i zaleđenog puta. Oni su ipak odlučili da krenu. Neila je to odranije zakazala i insistirala je da završi taj pregled. Pozdravila se sa dvoje djece i otišla ne sluteći da ih više nikada neće vidjeti… Nisu vozili ni 15 minuta. Velika tragedija. Sve nas je pokosila, kaže jedan rođak nastradalog bračnog para.

Nesreća se dogodila jutros u 8 sati kada je automobil “BMW”, u kome su bili Neila, Irfan i Seat, koji je išao iz pravca Novog Pazara udario u autobus “Sandžaktransa” koji je saobraćao na liniji Raška – Novi Pazar.

Prema riječima očevidaca nesreće, automobil se bukvalno podvukao pod autobus.

– Vozač “BMW” se zbog zaleđenog puta nekoliko puta okrenuo na kolovozu, i onda bukvalno podletio pod autobus”, kaže očevidac nesreće.

Vozač autobusa, u pokušaju da izbjegne udarac, skrenuo je sa kolovoza u desno na proširenje puta i zamalo upao u rijeku.

U nesreći je povrijeđeno i troje putnika autobusa, a samo zahvaljujući prisebnosti vozača, izbjegnuto je da strada još više putnika.

Hitna pomoć je o nesreći obaviještana u 8.05, ali su po dolasku, 15 minuta kasnije, mogli samo da konstatuju smrt svo troje putnika.

“Najveću paniku izbila je u trenutku kada su policajci u vozili pronašli žensku torbu, u kojoj su bile dječije pelene. Prva pomisao bila je da je možda i beba u automobilu, ali na sreću, nije”, kaže jedan od putnika autobusa, koji su ostali da čekaju novi prevoz.

Hitna pomoć odvezla je tela nastradalih, a policija je sklonila “BMW”, koji je u potpunosti smrskan. I autobus je sa proširanja izvlačilo specijalno vozilo.

Tijela nastradalih prebačeni su na odeljenje Sudske medicine gdje će biti obavljena obdukcija.

Troje povrijeđenih putnika autobusa pregledani su na odjeljenjima Hirurgije i ORL-a, nakon čega je dvoje pušteno na kućno liječenje.

Gradsko vijeće Novog Pazara donijelo je odluku, da se zbog pogibije troje sugrađana, sutrašnji dan proglasi za Dan žalosti.

IZVOR: BKTVNews

Back to top button