U trenu ugašeni životi Irfana, Nejle i Seada: Sve je bilo razbacano, neko je pokušao da otvori vrata (FOTO)

Bračni par Irfan Vatić (32) i Nejla Halitović (27), kao i njihov prijatelj Sead Krlić (32), poginuli su u ponedjeljak ujutru u stravičnom udesu na magistralnom putu Novi Pazar-Raška.

Njih troje su bili u automobilu marke BMW koji je, iz za sada nepoznatih razloga, nekoliko kilometara od Novog Pazara prešao u suprotnu traku i udario u autobus “Sandžaktransa” koji se kretao iz pravca Raške.

 Vozač autobusa je pokušao da izbjegne auto, koji je, najvjerovatnije zbog leda na putu, bio van kontrole i išao pravo ka njima, ali nije uspio. Samo prisebnošću i uz pomoć drveća, uspoo je da zaustavi autobus pun putnika da ne sleti niz sklad i prouzrokuje još veću tragediju – pričaju očevici i dodaju da su zbog niske temperature, poledice i vejavice, uslovi za vožnju bili veoma loši.

bracni par

Irfan Vatić i Nejla Halitović

Za troje putnika automobila nije bilo spasa.

 Dok su ih vatrogasci izvlačili iz automobila, iz torbe nesretne žene su ispale pelene pa je nastala panika jer je postojala mogućnost da se u smrskanom vozilu nalazi i beba. Sve je pregledano, ali, na sreću, dete nije bilo sa njima – dodaje vozač koji se zaustavio nakon udesa.

Iako su Hitna pomoć i vatrogasci spasioci brzo stigli na mjesto nesreće koja se dogodila oko osam časova, putnici u smrskanom BMW bili su na mjestu mrtvi.

 U autobusu su putnici popadali sa sjedišta, bilo je povređenih. Kad smo nekako izašli napolje, vidjeli smo razbijena kola, razbacane dijelove, neki ljudi pokušavali su da otvore vrata kola. Bilo je strašno – priča jedna od putnica.

Kada su tijela izvučena iz vozila, a policija u potrazi za dokumentima stradalih pregledala torbu žene, na mestu udesa nastao je novi užas.

sead

Sead Krlić

U porodicama nastradalih je juče vladao muk. Rođaci mladog bračnog para kažu da su se Irfan i Nejla uputili za Beograd, gdje je ona imala zakazan ljekarski pregled, a da ih je Sead vozio da se ne bi mučili autobusom.

 Kada su vidjeli koliko je napadao snijeg i kako su ulice neočišćene, roditelji su Irfana i Nejlu molili da ne kreću na put ili da bar krenu kasnije, ali ih nisu poslušali. Tragedija, ostaše djeca od šest mjeseci i tri godine siročići – jedva je izustio da kaže Irfanov rođak.

Irfan se bavio fudbalom, dugo je igrao u novopazarskoj Jošanici i drugim lokalnim klubovima, dok je Nejla Halitović kao odličan student završila matematiku i taj predmet je odnedavno predavala u Gimnaziji u ovom gradu.

I Krlić je iza sebe ostavio dvoje male djece. Za njega, ali i Irfana i Nejlu, poznanici imaju samo riječi hvale.

Nakon udesa, pomoć ljekara zatražile su i tri lakše povrijeđene putnice iz autobusa.

– Dvije pacijentkinje su primljene na odjeljenje za otorinolaringologiju, a jedna na hirurgiju. Posle ukazane pomoći, puštene su na kućno liječenje – kaže portparolka Opšte bolnice Suada Gicić Skenderi.

(Izvor: Fokus.ba)

Back to top button